Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 27 iulie 2009

Vanatoare de studenti la psihologie ?!

Vanatoare de studenti la psihologie ?!


Din nefericire, si acum , ca si in urma cu cativa ani cand ziarul "Cotidianul" a publicat primul material despre starea reala a psihologiei romanesti, am aflat din nou despre cazuri de hartuire a studentilor . Redau aici un comentariu pe care l-am facut la un postare anterioara care a provocat prin ricoseu o vie dezbatere in cu totul alt plan :

"Pentru primul comentariu ( la care am raspuns studentului in particular si pe email ) este de subliniat ca monitorizarea si hartuirea studentilor (inclusiv umilirea in public! ) de catre unii profesori si de la unele facultati ( in special cele de psihologie ! ) este o practica pe cat de nociva, pe atat de reala. Inca de acum cativa ani am avut semnale ca la Constanta li se cerea studentilor sa comunice facultatii email-ul, ID-ul de messenger , telefonul mobil ,etc. iar cei mai capabili studenti erau sicanati, persecutati si umiliti in public.
Acum primesc din tara semnale ( greu de verificat...) pur si simplu de tip SF , in sensul ca unele adrese de grup au disparut in mod inexplicabil de pe bloguri personale , mesaje din tara nu au ajuns la adresele la care au fost trimise , iar pe cai ocolite s-a putut afla ca sute de computere au cazut in mod inexplicabil prin virusare. Daca este asa, atunci implicatiile sunt considerabile .
Dar cel mai grav lucru este semnalarea faptului ca la unele facultati din tara au fost introduse la lumina zilei metode si tehnici de supraveghere specifice cazarmilor ! Studentilor li se cer zeci de formulare cu date personale sau care le afecteaza chiar intimitatea . La comisiile de licenta studentii sunt chestionati de profesori daca au citit ...acest blog ( ?!- acesti pseudouniversitari si-au pierdut de mult simtul realitatii ca sa nu spun ca isi sapa singuri groapa... ) . Unii studenti au ca sarcina monitorizarea IN PAUZE a activitatii colegilor pe care nu trebuie sa-i scape din ochi !
Daca aceste semnale sunt REALE , am certitudinea ca aceste metode si tehnici securiste de control si intimidare a studentilor ( pe care le-au trait ,se pare, toate generatiile de pana acum ! ) sunt folosite pentru ultima data.
"

( http://sergiusimion.blogspot.com/2009/05/tradarea-psihologiei.html)



Update


Dupa unele relatari din provincie ( dar fara alte detalii ) , e mare fierbere prin conducerea universitatilor ( intr-un caz aproape ca s-a ajuns la blocarea examenului de licenta si a fost nevoie de interventii pana la nivel de minister pentru continuarea lui ).

2 comentarii:

Rodo spunea...

Eu nu înţeleg o chestie şi poate mă ajutaţi să o pricep. Noi, ăştia studenţii, cum de suportăm să urmăm o facultate precum asta???
Păi bine, mergi la facultate, fiindcă vrei să înveţi psihologie. Ori când la facultate eşti pus în situaţii atât de ... (nu prea ştiu cum să le numesc), mai înveţi ceva?

Sergiu Simion spunea...

De fapt nu o suportati in acest mod in care este construita , dar acest lucru nu are prea mare importanta pentru sistemul in care va aflati pentru care pe primul plan este respectarea unor rigori birocratice ( invatarea este obiectivul secundar in raport cu acestea ). In tarile avansate facultatea asigura un climat democratic optim pentru a favoriza motivatia puternica a invatarii ( nu veti intalni studenti stresati de profesori sau frica de profesori ) Acolo facultatea vine in intampinarea dorintelor studentului ; la noi, studentul este de regula numai un executant ,in realitate fara drept de opinie , care trebuie sa vina in intampinarea dorintelor facultatii. Dar daca veti povesti fara prea multe detalii o asemenea situatie , lucrurile pot deveni mult mai clare.