Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 13 septembrie 2009

Diagnosticul unui occidental inteligent

Diagnosticul unui occidental inteligent asupra unei societati care refuza sa se priveasca in oglinda





" Istoria chinuita a Romaniei a determinat propagarea virtutii predominant prin intermediul familiei. Dar chiar si acei parinti hotarati a creste copii buni la suflet si integri din punct de vedere al caracterului sunt nevoiti sa constate ca dezideratul lor este greu de atins, data fiind influenta programelor tv asupra mintii si a bunului-gust.

Personal, cunosc cateva familii care au optat, in ultimii ani, pentru limitarea expunerii copiilor lor la cinismul si violenta verbala particulare celor mai multe posturi tv din Romania – o masura de precautie indubitabil necesara si binevenita. Din 1989 incoace, ne este dat tot mai des sa vedem progeniturile unor demnitari si/sau potentati locali preluand indeosebi cele mai abjecte caracteristici si inclinatii ale parintilor – vezi seria relatarilor despre faptele odraslei unui magistrat din Oltenia, a unui prefect de Bihor sau a unui politician bucurestean, fapte ce constau, de regula, din accidentarea grava sau chiar uciderea unor pietoni nevinovati, din incaierari si scandaluri in baruri sau restaurante etc.

Oricine introduce cuvintele "smecher" sau "tupeist" intr-un motor de cautare romanesc va avea parte de infinit de multe asocieri cu varii politicieni. Nu acelasi lucru se intampla atunci cand sunt introduse cuvintele-cheie "virtute" sau "integritate". Absenta unor modele de referinta la capitolul virtuti individuale sau institutionale in viata publica a condus la geneza unei suspiciuni de-a dreptul corozive, particulare mai degraba societatilor rurale. "

Tara intreaga se afla, peremptoriu, in pericol, avand in vedere ca integritatea lipseste cu desavarsire la nivel de conducere, in timp ce la nivelul cetateanului de rand domnesc cinismul si disperarea.
"

Tom Gallagher


Sursa : http://www.romanialibera.ro/a164725/sabia-boanta-a-virtutii.html



...si tot acolo, Armaghedonul din spatiul virtual :


arras: -
Luni, 14 Septembrie 2009 11:42
.....Tom Gallagher, ...pana acum ne invata cat de onest si bine intentionat e Basescu si cat de capabila este Duduia Elena Udrea ! Acum, cand nu mai are argumente, se "deplaseaza" in alte sfere ale "politicului", unde, de asemenea, ne da lectii ! ............

verat: aratatul cu degetul
Luni, 14 Septembrie 2009 11:28
Domnule 'Profesor' am incecat aceeasi cautare pe google.co.uk. Pagini ale partidelor britanice nu mi-au sarit in ochi. Daca tot e vorba despre onestitate intelectuala, mai ganditi-va la metodele de cercetare pe care le-ati folosit in cartile dv. scrise pentru un public academic. Nu prea sar in ochi pentru onestitate intelectuala. Fictiune sociologica a unei societati uniforme, calitatea scazuta a 'discourse analysis' pe care o folositi, etc . Cred ca mai degraba veti si Dv un ciolanas de ros, ca de aratat deconstructivist cu degetul e mult mai simplu decat orice constructie

Joe Doe: Ca sa fie totul clar,...
Luni, 14 Septembrie 2009 00:44
Dreptate aveti domnule Gallagher. Pentru a fi si mai corect in definitia cuvantului "smecher", puteti deschide dexonline si veti gasi urmatoarele echivalente: smecher=sarlatan; iar sarlatan=escroc ! Aplicand logica matematica : Daca A=B iar B=C, atunci si A=C; Cu alte cuvinte: smecher=escroc! Si uite-asa dle Gallagher, a ajuns o tara sa fie condusa de sociopati (din pacate nu-i gluma chiar deloc) Numai bine in rest,

Delawari: Felicitari, domnule Gallagher !
Luni, 14 Septembrie 2009 00:23
Un articol scris cu minte si suflet pentru romani si in locul caricaturilor de universitari romani. Ati merita sa fiti numit cetatean de onoare al acestei tari dar tragedia este ca nu se stie cine ar merita si ar indrazni sa vi-l inmaneze !

Niciun comentariu: