Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 22 noiembrie 2009

Viitorul din trecut

1. Undeva , in Romania.
Inainte de alegeri.


Vineri, 20 noiembrie, ora 12.00


Baietelul din imagine, a carui privire curata o veti uita greu, are fix 8 ani. Scoala i-a pus in spate un ghiozdan gigantic. Profesorii , in mod organizat, ( prin politicieni ) i-au pus in maini stegulete " europene " . El prefera Internetul... Ce nu stie acum este ca deja au trecut 20 de ani, zadarnic ( pentru parintii lui ) . Si peste inca 20 de ani , va afla ca au trecut ( zadarnic ) si pentru el. Pariem ?


2. Prolegomene la teoria si practica cercului ( vicios ).
Intre plasma si toaleta.




Vineri , 20 noiembrie ora, 20.00


Discutie la " o bere " de week-end intre doi cetateni romani ( monumentali, ar fi zis un dramaturg de-al nostru ) care , privind posteriorul unei domnisoare de la "Dansez pentru tine ", dupa reteta aceluiasi conu` Iancu, abia mai articulau cuvintele , dar erau inca viu preocupati de politica si se intrebau unul pe altul daca sa mai voteze si cu cine mai sa voteze in situatia de la noi. Chelnerita localului intervine cu urmatorul rand de sticle si o replica la fel de monumentala din partea casei :

- Ce sa mai votati , ma... ?! Tot degeaba, tot aia ies. Ne invartim cu toti in cerc . Uite-asa ! ( si, in timp ce le ia banii, urmeaza semnul cercului facut cu mana ).



3. Provincia versus restul lumii.
Propaganda "din teritoriu".



Un afis "profesional".

Daca privim afisul de mai sus, avem unele intrebari la care putem da raspunsul numai impreuna :

- Cum a fost pus afisul la aceasta inaltime si acolo unde este daca ne gandim ca este prins cu suruburi mari, nichelate ( din pacate nu sunt vizibile pe fotografie)

- Ce tehnica de redactare a fost folosita pentru acest afis aparent "spontan" ( scris cu o pensula rosie de un fel de nea Gica de la scularie devenit grafician ad-hoc ) dar care apare in forme identice in mai multe locuri din acelasi oras .

- In buna traditie a ambiguitatii sociale de la noi nu e foarte clar din ce tabara provine afisul , respectiv daca este de la cei "pro" , de la cei " contra" sau de la cei ..." pentru contra ".

- In sfarsit, aparenta spontaneitate " trasa la xerox " ar putea avea sau nu o semnificatie, in functie de grila de interpretare si de context. Puritanii ar spune ca au fost evitate anumite sintagme, gurile rele ar remarca in pictograma lui nea Gica un fel de mesaj incastrat : " Ba , SE (.........) e cel mai tare" , deci "denigreaza..." conform unei lungi traditii "subversive".

Dar pana una alta, alegerile au trecut si , cum ar fi zis un poet , " toate-s praf, lumea-i cum este, si ca dansa suntem noi".

Niciun comentariu: