Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 22 ianuarie 2010

Herta Muller. Cosmarul unora si norocul altora

Laureata premiului Nobel pentru literatura, Herta Muller, a debusolat complet o societate deja debusolata. Opiniile ei incisive, nu au iertat pe nimeni si nimic si in special pe fostii securisti. Rezultatul era previzibil . "Sistemul" ... a reactionat. Stupid, in consens perfect cu natura proprie , incercand sa prezinte drept monstru o femeie care l-a pus la zid.


Un acelasi articol (http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/874851/Castigatoarea-Nobelului-infurie-fetele-bisericesti/) este ilustrat diferit in editia online ( unde media de varsta este mai scazuta ) fata de editia tiparita pentru "prostime" ( un fiu de general de Securitate ajuns primar o numea altfel... ) unde media de varsta este mult mai ridicata.

Sa comparam :

a ) modul in care au vazut-o pe Herta Muller ( fotografie reala , dar intr-o postura care nu o avantajeaza ) cititorii editiei on-line a Evenimentului Zilei din Sâmbătă, 07 Noiembrie 2009 :



Foto : Evenimentul Zilei

b) modul in care au vazut-o pe Herta Mulller cititorii editiei tiparite ai aceluiasi ziar ( imagine "prelucrata " si atribuita Agentiei Reuters pentru cine vrea sa creada ). Fotografia de mai jos e scanata dupa editia tiparita :



Fotografie atribuita Reuters


N.B. Ce este in neregula cu aceasta fotografie ?! Chiar daca unii vor spune ca nimic ( fotografia e facuta "de sus",etc. ) , daca va uitati cu atentie remarcati ( cel putin... ) marimea impresionanta a capului in raport cu trupul daca nu ( aceasta numai pentru cunoscatori... ) si asemanarea cu o celebra caricatura romaneasca antebelica . Dupa vechii greci exista intotdeauna un raport constant intre marimea capului si lungimea corpului (1/7). Dar asta era valabil acum 2000 de ani, nu pentru un ziar roman din anul 2009.

Niciun comentariu: