Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 23 martie 2010

O discutie



Intr-o discutie cu un om admirabil , onest si modest, nascut in Austria , care traieste in Scotia ( dar care se considera acum scotian ) si a carui profesie tehnica l-a purtat pe toate continentele lumii am aflat cele 3 principii care l-au calauzit :

1. Quality
2. Satisfaction of client
3. Good organization of work

Cat de simplu si clar poate fi totul... 



4 comentarii:

goiatdativier spunea...

Buna ziua si salut,

Studiez psihologia, mai ales , psihologia muncii si organizatilor la CNAM în Franta, si, în plus am studiat pe limba româna câteva ani face(1991-1993).
Blogul dumneavoastra este pentru mine o mare ocazie sa perfectiunez conuasterele mele în doi disciplinele.
M-am abonat cum placere.

Tinar din Thiviers

Ted Lavilotte, din Franta.

Sergiu Simion spunea...

Buna ziua si salut,

Bine ai venit pe blogul meu si sper sa putem discuta despre problemele celor doua discipline. Singura problema va fi timpul meu dar voi face tot ceea ce este posibil sa putem schimba mesaje periodic.
Am practicat "psihologia muncii" timp de 12 ani in singura centrala nucleara din Romania ( dupa aceea un fel de psihologie organizationala timp de 6 ani in firme private ) iar psihologia organizatiilor m-a interesat in mod deosebit.
Dialogul nostru cred ca va fi foarte interesant si iti urez mult succes in intelegerea unei realitati profesionale si sociale foarte complicate specifice unei tari din Estul Europei .
Ca tanar student francez vei avea ocazia sa "evaluezi" modul in care gandeste un psiholog roman cu ceva ani experienta ( si reciproc, bineinteles...).
As dori numai sa stiu cum sa ma adresez. Tinar ? Ted ?

Cu respect si colegialitate,

Sergiu ( Simion )

Lili C. spunea...

Uneori, în România, am impresia că exact aceste trei principii lipsesc multor persoane. Şi culmea e că sunt persoane de succes!

Sergiu Simion spunea...

" Uneori, în România, am impresia că exact aceste trei principii lipsesc multor persoane. Şi culmea e că sunt persoane de succes! "

In Romania scala valorilor pare (?!) sa functioneze exact invers. Exista o zicala ( ancestrala ? )cu pestele care de la cap se "strica" si de la coada se curata. Cred ( avem dreptul la opinie, nu ? ) ca se poate aplica oricarei profesii dintr-o societate ca aceea in care cu onoare traim printre ( un exemplu minor printre altele infinit mai grave... ) 30.000 de cetateni cu diplome false intr-un stat care apara drepturile cetatenilor ( nu e clar care cetateni pentru ca la noi, se pare, legea functioneaza cu viteze diferite... ).