Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 6 martie 2010

Sisteme sociale diferite

Intamplarea de mai jos a avut loc in Marea Britanie.
Intrebarea la care nu pot raspunde cetatenii este cum ar fi reactionat sistemul social ( respectiv sistemul juridic ) de la noi intr-o situatie echivalenta .


„Un tamplar roman a fost condamnat in Marea Britanie la patru ani de detentie, pentru ca a impins pe sine, in timp ce se apropia un tren, o femeie care i-a cerut sa nu mai fumeze.
Femeia, Linda Buchanan, a cazut "periculos de aproape" de o linie cu curent electric de 750 de volti si si-a fracturat incheietura. De asemenea, ea sufera de stres posttraumatic, relateaza cotidianul The Times, citat de NewsIn.

Judecatorul din Kent insarcinat cu dosarul a decis ca stresul de dupa incident a dus la concedierea femeii.

"Este o infractiune foarte grava. Ai fi putut ucide cu usurinta victima. Acum cariera sa este distrusa si are o boala psihica", a adaugat el.

Linda Buchanan, in varsta de 59 de ani, s-a apropiat de romanul Ionel Rapisca, dupa ce acesta a suflat fum in directia ei, intr-o gara din Londra, in august 2008. "M-am apropiat de el si i-am spus foarte politicos: 'Ma scuzati, stiti ca nu se fumeaza in gara?'. Atunci el a inceput sa rada si a suflat din nou fum spre mine", a declarat victima.

A doua zi, cei doi s-au intalnit din nou. Martorii au declarat in instanta ca Rapisca a scos un zgomit nepolitcos cand femeia s-a apropiat de peron, dupa care a impins-o cu ambele maini pe sine.

Barbatul a sustinut ca a fost autoaparare, pentru ca femeia a facut comentarii dure la adresa lui. De asemenea, el spune ca nu a folosit suficienta forta pentru a o arunca pe sine.

Insa imagini surprinse de camerele de supraveghere dovedesc contrariul.”




Foto : http://romaninuk.net/files/2010/03/rapisca-ionel.dm.jpg
Sursa : http://romaninuk.net/index.php?option=com_content&task=view&id=2716&Itemid=1

Sursa : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/148123/Roman-arestat-pentru-agresarea-unei-femei-care-i-a-cerut-sa-nu-mai-fumeze.html

Niciun comentariu: