Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 27 aprilie 2010

Astfel de stiri vom tot citi in urmatorii 14 ani...

( Comentarii pe articolul Premiera in justita romana: Un judecator, "trimis dupa gratii" de CSM )




Trimis de tehnic la 08 Aprilie 2010

" insa nu trebuie sa stam nepasatori sa ne faca altcineva ordine in ograda...unde vedeti incalcari ale dreptului omului reactionati ! voi, cei ce munciti si platiti taxe tineti in spate toate aceste institutii de stat, toate !
romanul e obisnuit sa gandeasca la salarul net si nu la cel brut, daca ar gandi ca forma de salarizare salarul brut ar intelege cate taxe plateste catre bugetul de stat:
o verificare exemplu:
Să facem următorul calcul (de dragul demonstraţiei, vom presupune că trăim într-o lume în care nu există inflaţie şi în care preţurile, salariile şi taxele sunt îngheţate la nivelul de acum).

Gigel e un tânăr care tocmai se angajează. Ca orice tânăr, salariul lui net de încadrare nu e nici prea prea, nici foarte foarte: să presupunem că e de 1100 de lei.

Gigel are 23 de ani. Întrucât e criză şi criza va dura - să presupunem! - multă vreme de acum încolo, hai să zicem că în 2015 leafa lui Gigel va fi tot de 1100 de lei.

Ia să vedem însă câţi bani plăteşte Gigel CAS-ul timp de 5 ani (adică 60 de luni) la o leafă mizeră de 1100 de lei. Păi la valorile actuale va plăti 491 de lei x 60 de luni, 29.460 lei.


Ei, aici e buba. Gigel are numai 28 de ani şi deja a plătit în contul statului toată suma pe care statul i-ar returna-o în cazul în care ar ieşi la pensie la 65 de ani şi ar mai trăi încă 3-4 ani, cât e speranţa de viaţă a bărbaţilor din România.

Cum aşa? Păi să facem un mic calcul. Dacă nu mă înşel pensia medie din România e undeva pe la 750 de lei. Din contribuţiile date statului până la 28 de ani, Gigel ar putea primi (presupunând că timp de 37 de ani banii săi vor sta undeva într-o valiză, nu într-un cont care îi va multiplica măcar prin dobândă) o pensie medie timp de 29.460 lei /750, 39,28 de luni. Adică peste 3 ani. Păi e numai bine, tanda pe manda: iese la pensie la 65 de ani, mai trăieşte 3 ani şi la 68, după cum zic statisticile, moare!

Totuşi, nimeni nu îi explică lui Gigel, şi nici nouă, ce se întâmplă cu CAS-ul pe care Gigel îl plăteşte între 28 şi 65 de ani, adică timp de 37 de ani. Adică 444 de luni. Presupunând că Gigel va rămâne toată viaţa un tâmpit căruia nu i se va mări niciodată salariul, asta ar însemna că timp de 444 de luni va vărsa în buzunarul statului încă 444 x 491 lei, 218.004 lei. Destul de mult, dacă e să mă întrebaţi pe mine. Şi dacă Gigel, totuşi, e un ins dezgheţat, leafa i se va mări şi cotizaţia la stat va fi pe măsură. Unde se duc banii ăştia? Ce se întâmplă cu ei? Cum e posibil ca după numai 5 ani de muncă, fără un salariu deosebit, orice tânăr să-şi fi acoperit deja pensia medie pe care ar putea-o primi la bătrâneţe, înainte să moară?


De fapt, ce găuri acoperă munca de o viaţă a lui Gigel? Şi de ce trebuie Gigel să muncească 37 de ani pentru ca banii lui să se ducă în altă parte decât în propria bunăstare de după pensionare? Şi cât credeţi că mai poate rezista un sistem în care 5 ani munceşti pentru tine şi 37 de ani pentru o cauză neştiută de nimeni, în afară de politicieni .

eu cred ca diferenta merge la salarizarea bugetarilor...voi ce credeti?
am observat ca lipeste transparenta distribuirii bugetului acumulat din taxele si impozitele fiecarei primarii.. Nu exista lista cu personalul, nici informatii privind salarizarea/calificarea/vechimea acestora , nici informatii privind directia pe care o ia bugetul acumulat, nici balanta/bilant, nici cheltuielile cu institutia, nimic...
oare e cazul sa sesizam PE? eu zic ca da, e timpul sa aflam cum este administrat bugetul statului nostru...."

http://ec.europa.eu/community_law/your_rights/your_rights_ro.htm


Sursa : http://www.9am.ro/comentarii/articol/119041/Astfel-de-stiri-vom-tot-citi-in-urmatorii-14-ani.html

Un comentariu:

Lili C. spunea...

Pentru autor: eu sunt Gigela. Bugetară. Cotizez la statul român de 18 ani. Mi-am făcut şi eu calcule similare. Ştiu că statul îmi administrează prost banii. Aş vrea să aflu ce face cu ei, de ce nu mă poate ajuta atunci cînd mă îmbolnăvesc şi de ce, deşi cotizez lunar, trebuie să îmi plătesc "vizitele" la medic.
Chiar crezi că CAS-ul lui Gigel astupă găuri bugetare? La "regii asfaltului", la alţii ca ei şi la duduile pe care le întreţin te-ai gîndit?
Sau poate ai o idee: cum facem să nu mai plătim taxele cu care nu suntem de acord?