Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 7 septembrie 2011

De ce se intampla aceste lucruri in patria noastra ?

Revoltător: Nici o zi de închisoare pentru recidivistul care a ucis un om şi a fugit. La 22 de ani, Andrei Zaharia a fost prins de mai multe ori fără permis, cu maşină furată sau conducând beat. A călcat un om şi a fugit de la locul accidentului. Pedeapsa? 1 an şi 8 luni cu suspendare.



Foto : EVZ


Pentru ca Romania este prost condusa: niciun guvern din ultimii 20 de ani nu a abordat infractionalitatea la un mod serios, din care sa rezulte o dinamica a cadrului legal, si a mijloacelor asigurate institutiilor statului ce lupta cu infractionalitatea, pe masura dimensiunilor reale a fenomenului infractional. In neputinta si mediocritatea lor, politicienii de obicei au comandat inainte de alegeri cate o operatiune de proportii, indreptata impotriva unor capi ai lumii interlope, ce dupa trecerea alegerilor, de cele mai multe ori isi regaseau linistea, binenteles in libertate fie conditionata, fie prin achitare..

Un circ ieftin menit a potoli nevoia romanilor de justitie…Grav si foarte periculos pentru natia romana !

In schimb ne-au ascuns foarte bine cifre ingrijoratoare si mai ales au redus incet, incet numarul de detinuti din inchisorile romanesti la un numar de 26.000 de oameni in 2007 de la 51.000 prin 1995 ! Se simte cineva mai in siguranta in tara noastra ? Nu !

Pur si simplu clasa politica nealocand suficienti bani pentru noi infrastructuri penitenciare, a trebuit sa elibereze din puscariasi, pentru a indeplini conditiile puse de comunitatea europeana, si pentru a ajunge in consecinta la un numar rezonabil de puscariasi, raportat la capacitatile de cazare !

Este de notorietate printre politistii romani ca procurori la un moment dat le spuneau pentru anumite fapte penale, pentru care erau prinsi infractori, sa o lase mai moale…

Ca sa nu abuzez de rabdarea celor ce citesc aceasta postare mentionez ce cred ca ar trebui sa fie facut in tara noastra pentru a trai cu totii intro tara civilizata: judecarea cu jurati precum in dreptul saxon, cumulul aritmetic al pedepselor incepand cu prima recidiva, reintroducerea pedepsei cu munca silnica de la prima recidiva, obligativitatea detinutului de a muncii pentru a-si plati detentia (nu o sa plateasca oamenii cinstiti pentru ca o jigodie intra la inchisoare) stabilirea unui supliment de pedeapsa de la prima recidiva pentru faptele comise cu intentie ( furt, talharie, vatamare corporala, atac asupra unei persoane, frauda, inselatorie, spalare de bani) de 10 ani, respectiv 15 ani peste pedeapsa efectiva, punerea in miscare a actiuni in justitie sa se faca in cazul infractiunilor cu violenta din oficiu, fara ca plangerea persoanei vatamate sa mai fie necesara, iar impacarea cu victima sa nu mai poata indeparta raspunderea penala
( este de rasul curcilor, in Romania daca nu depui plangere impotriva unui talhar nu ajunge in instanta, dar pentru ca parchezi masina neregulamentar poti ajunge in instanta ) dupa trei condamnari pentru infractiuni cu intentie din care cel putin una este cu violenta sa fie aplicata pedeapsa cu inchisoarea pe viata pentru neadaptabilitate sociala voita, eliberarea conditionata sa se aplice numai dupa ce victima isi da acordul pentru aceasta

Si ca infractiunile din culpa, sa fie descurajate, mai ales cele la regimul circulatiei ar trebui ca cei ce conduc masina si comit 3 infractiuni la codul rutier 12 luni (pentru: depasirea vitezei, neacordarea de prioritate, trecerea pe rosu, curse ilegale, depasirea coloanei stationate la trecerea de cale ferata, depasirea in curba) sa nu beneficieze de suspendarea pedepsei pentru urmatoarele 36 de luni.
La a treia incalcare, sa fie chemat la politie si sa fie notificat in scris, despre faptul ca trebuie sa-si revizuiasca modul in care conduce masina, sau sa se lase de condus, ca-i pune in pericol pe altii.

Caci un astfel de om, care nu are abilitati, sau vointa sa conduca, civilizat in limitele regulamentului de circulatie rutiera: VA OMORI PE CINEVA LA UN MOMENT DAT !!!

SI ATUNCI SA NU LAS CA NESTIINTA, SAU RAUVOINTA LUI SA NU AJUNGA SA OMOARE PE CINEVA !!

Noi incalcari ale codului rutier, daca comite intro perioada de 36 luni un accident de circulatie cu victime, va fi beneficiarul unor circumstante agravante.Puscarie si munca silnica sa scrie pe el.


johndoe
8 septembrie, 07:29


Sursa : http://www.evz.ro/detalii/stiri/revoltator-nicio-zi-de-inchisoare-pentru-recidivistul-care-a-ucis-un-om-si-a-fugit-944726.html



Niciun comentariu: