Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 3 iulie 2012

Ministerul Adevarului 2012 sau schimbarea la fata a societatii romanesti



Sub ochii cetatenilor romani, ai Europei , si ai lumii, in societatea romaneasca actuala mastile cad in mod vertiginos .

Cum orice minciuna repetata prin complicitatea trusturilor din mass-media risca sa devina adevar, detinutii politici din trecut redevin infractori in prezent , iar infractorii prezentului care nu pot merge in picioare pentru ca sunt zgârâiaţi la gât, devin in mod stupefiant... detinuti politici :



















http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_224_x_340/2012/07/03//245574-jurnalul-coperta.jpg


Aceasta a doua revolutie topologica prin transformarea perversa de la dreapta la stanga a intregului sistem de valori politice si sociale (prima a fost in 1989 cand a parut sa fie exact invers ...) , are loc exact atunci cand marii intelectuali si formatori de opinie ai acestei tari cer " liniste" in 2012 ( cum cerea cetatenilor ziarul Adevarul in iunie 1990 ) , se declara dezgustati de politica si solicita guvernului ...sa fie lasati sa lucreze :

"Mă declar sabotat de Guvernul României. Vreau să-mi văd de treabă. Nu le cer nimic special. Le cer doar un minimum de normalitate, care să mă ajute să-mi duc la bun sfîrşit proiectele".

" Mă tem că e mai uşor să te lupţi cu duşmanii politici sau cu înflorirea corupţiei, decît cu prostia şi vanitatea."

Andrei Plesu - Caraghioslîc, bîzdîc, balamuc

http://www.contributors.ro/cultura/caraghioslic-bizdic-balamuc/


" Duceți-vă certurile în subteran, scutiți-ne de sforăriile voastre politice….

Lăsați-ne să trăim în pace cu colegii noștri de muncă, cu cei din familie, cu prietenii, cu noi înșine."

„M-am oprit, la rândul meu, din alcătuirea unui pasionant volumaș intitulat Prostia pe înțelesul tuturor, care, speram, ne va ridica câtorva dintre noi cota de inteligență.”

Gabriel Liiceanu – Lasati-ne sa jucam, domnilor arbitri !

http://www.contributors.ro/editorial/lasa%C8%9Bi-ne-sa-jucam-domnilor-arbitri/



Un alt tip de atitudine civica si un alt sistem de valori intalnim la un grup de universitari din Timisoara care au reusit sa mobilizeze , in numai 15 zile, peste 12.000 de constiinte civice cu o reactie puternica fata de frauda politica, sociala, economica, profesionala si morala devenita endemica in societatea romaneasca :


Demisia premierului Victor Ponta ceruta de mediul academic http://www.petitieonline.com/demisia_premierului_victor_ponta_cerut_de_mediul_academic


Ceea ce unele instante interne de la noi neglijeaza in mod intentionat sau nu , minimalizeaza , sau duc in derizoriu, alte instante externe evalueaza in cu totul alti termeni :


După o zi în care USL a încercat să grăbească pe orice cale suspendarea președintelui Traian Băsescu, au apărut primele reacții din partea liderilor europeni. Acum puțin timp, comisarul european pentru justiție, Viviane Reding,
a postat pe Twitter un scurt mesaj: „I am seriously concerned about recent attacks on the independence of the Constitutional Court of Romania” („Sunt profund îngrijorată de recentele atacuri la adresa Curții Constituționale din România”).

Acum câteva ore, Ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, a transmis Hotnews un comunicat de presă, în care își arăta preocuparea în legătură cu situația din România. „Sunt profund îngrijorat de orice amenințare la adresa independenței instituțiilor democratice ale României. Manipularea sau amenințările la adresa acestor instituții nu vor preocupa doar guvernul nostru, ci și felul în care România este văzută pe piețele financiare”.

http://ro.stiri.yahoo.com/comisarul-european-pentru-justiție--„sunt-profund-îngrijorată-de-recentele-atacuri-la-independența-curții-constituționale-din-românia”.html


Evenimentele care se deruleaza acum cu o viteza halucinanta au luat prin surprindere orice constiinta morala si normala si sunt dovada unei lovituri de stat de tip bolsevic ( comunisto-securist) , o mineriada incredibila impotriva institutiilor de stat, indelung planificata de specialistii in scenarii , si in asa fel conceputa incat a luat prin surprindere orice normalitate politica si sociala . In numai cateva ore :


ULTIMA ORĂ: Guvernul a restrâns atribuţiile CCR. Preşedintele poate fi suspendat fără avizul Curţii

USL a demarat suspendarea preşedintelui României.


Nicolaescu: Într-o oră depunem documentele pentru suspendarea lui Băsescu. Parlamentarii USL au primit un SMS cu interdicţie de a pleca din Bucureşti

Parlamentul se reuneşte în sesiune extraordinară pentru SUSPENDAREA PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU. Votul va fi dat vineri.

Guvernul a modificat Legea Curtii Constitutionale : judecatorii nu mai trebuie sa-si dea avizul pe hotararile Parlamentului
EUROPA, PA: Parlamentul a respins revocarea lui Andon și Pâslaru. Se ignoră o sentință definitivă a ÎCCJ!


In aceste momente are loc adevarata batalie pe viata si pe moarte intre cei care doresc cu adevarat normalizarea si modernizarea Romaniei ( fractiunea pro-occidentala ) si cei care vor sa o confiste cu totul ( fractiunea pro-comunista si pro-securista ) *).

Singura speranta ramane reactia viguroasa a institutiilor democratice ale statului ( daca nu au fost deja si demult confiscate... ) si reactia civica viguroasa a populatiei , dar dupa 22 de ani de militarizare mascata a Romaniei, de tradari, manipulari, dezinformari, minciuni, spalare a creierului prin mass-media , tolerarea si stimularea agresivitatii, pornografiei ,obscenitatii, sexualitatii, vulgaritatii si subculturii, statul si societatea sunt in clasica situatie lui Petrica ce striga zadarnic : "Sariti, lupul !", culegand exact ce-au semanat, dupa ce au pacalit cetatenii timp de doua decenii , le-au inselat mereu asteptarile si le-au distrus sperantele.

Ca de atatea ori in trecut , romanii sunt si vor ramane singuri in fata istoriei si a propriei lor constiinte , dar fata in fata cu conducatorii si intelectualii lor .


04.07.20012


*) Cel mai sinistru scenariu ar fi acela in care batalia pe viata si pe moarte intre statul de drept si demolatorii lui ( miza este uriasa pentru ambele tabere) ar duce la arestari la varf si/sau un razboi civil in mijlocul Europei, razboi in care cetatenii vor fi , exact ca in 1989, la mijloc. Asta le-ar mai lipsi acum romanilor, pentru ca in rest le-au trait cam pe toate . Doamne fereste !

Niciun comentariu: