Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 11 septembrie 2012

Cinismul legal

Inainte de actuala schimbarea la fata a societatii romanesti , reactivarea in forta a " Ministerului Adevarului "  si declansarea cosmarul politic din aceasta vara care a ingrozit Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, a existat un preambul semnificativ creat chiar de Curtea Constitutionala a Romaniei si materializat in 26 iunie 2012 :

 In Monitorul Oficial a fost publicata, miercuri, o decizie din 26 iunie 2012 a Curtii Constitutionale prin care aceasta a admis, in parte, o exceptie de neconstitutionalitate invocata in doua dosare judecate la Curtea de Apel Bucuresti cu privire la dispozitiile OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii, magistratii CCR constatand ca doua sintagme din definitia "colaboratorului" sunt neconstitutionale.
Textul legal criticat - art. 2 lit. b) din OUG 24/2008 - prevede ca este "colaborator al Securitatii - persoana care a furnizat informatii, indiferent sub ce forma, precum note si rapoarte scrise, relatari verbale consemnate de lucratorii Securitatii, prin care se denuntau activitatile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist si care au vizat ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Persoana care a furnizat informatii cuprinse in declaratii, procesele-verbale de interogatoriu sau de confruntare, date in timpul anchetei si procesului, in stare de libertate, de retinere ori de arest, pentru motive politice privind cauza pentru care a fost fie cercetata, fie judecata si condamnata, nu este considerata colaborator al Securitatii, potrivit prezentei definitii, iar actele si documentele care consemnau aceste informatii sunt considerate parte a propriului dosar. Persoanele care, la data colaborarii cu Securitatea, nu implinisera 16 ani, nu sunt avute in vedere de prezenta definitie, in masura in care se coroboreaza cu alte probe. Colaborator al Securitatii este si persoana care a inlesnit culegerea de informatii de la alte persoane, prin punerea voluntara la dispozitia Securitatii a locuintei sau a altui spatiu pe care il detinea, precum si cei care, avand calitatea de rezidenti ai Securitatii, coordonau activitatea informatorilor".
 In motivarea exceptiei de neconstitutionalitate, autorii acesteia sustin, in esenta, "incalcarea grava a prezumtiei de nevinovatie, deoarece OUG 24/2008, prin art. 2 lit. a), lasa loc unei interpretari abuzive punand semnul egalitatii intre calitatea de lucrator al Securitatii si desfasurarea de activitati prin care s-au suprimat ori ingradit drepturi si libertati fundamentale ale omului. In acelasi timp, art. 2 din acelasi act normativ creeaza premisele unei forme de raspundere morala si juridica pentru simpla participare la activitatea fostelor servicii de informatii, fara a stabili vreo forma de nevinovatie. Astfel, se incalca prezumtia de nevinovatie, aceasta fiind inlocuita cu prezumtia de vinovatie colectiva", se arata in documentul publicat in Monitorul Oficial.
Concret, Curtea Constitutionala (....) a constatat ca sintagmele "indiferent sub ce forma" si "relatari verbale consemnate de lucratorii Securitatii", din cuprinsul art. 2 lit. b) teza I din OUG 24/2008 sunt neconstitutionale.
Exceptia a fost ridicata in doua dosare judecate la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a de Contencios administrativ si fiscal, de doua persoane acuzate fi fost lucratori ai Securitatii, Pompiliu Matusoiu si Virgil Sabin Flaviu Mihalca. 
Sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12982208-doua-sintagme-din-definitia-termenului-colaborator-securitatii-declarate-neconstitutionale-ccr.htm

Cu alte cuvinte daca toti cetatenii romani au fost urmariti in trecut de Securitate, iar unii inchisi , torturati si chiar ucisi , nu este semnificativ acum din punct de vedere din punct de vedere constitutional.
In termeni cinici , si exact cum am putut auzi cu cativa ani in urma pe un post de televiziune , unii reprezentati  ai institutiilor oficiale chiar afirma textual  :

" ...au existat oameni ucisi, arestati, torturati, batuti, umiliti , dar aceasta e problema lor, nu a intregii societati (s.n.) " Cazimir Ionescumembru in Colegiul de Conducere alConsiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii


Pe de alta parte , in prezent si conform deciziei Curtii Constitutionale , este total neconstitutional  sa spui ca acestia au fost urmariri de Securitate "indiferent sub ce forma" si ca dovada au consituit-o chiar "relatarile verbale consemnate de lucratorii Securitatii" deoarece ( numai ) in cazul securistilor care si astazi sunt mai egali decat ceilalti cetateni ( desi acestia din urma au fost de fapt victimele celor dintai ) se produce ... incalcarea prezumtiei de nevinovatie   :


"incalcarea grava a prezumtiei de nevinovatie, deoarece OUG 24/2008, prin art. 2 lit. a), lasa loc unei interpretari abuzive punand semnul egalitatii intre calitatea de lucrator al Securitatii si desfasurarea de activitati prin care s-au suprimat ori ingradit drepturi si libertati fundamentale ale omului. In acelasi timp, art. 2 din acelasi act normativ creeaza premisele unei forme de raspundere morala si juridica pentru simpla participare la activitatea fostelor servicii de informatii, fara a stabili vreo forma de nevinovatie. Astfel, se incalca prezumtia de nevinovatie, aceasta fiind inlocuita cu prezumtia de vinovatie colectiva"

De aici probabil si ironia istoriei.  Aceasta logica juridica particulara care arunca in derizoriu  lupta de decenii a cetatenilor impotriva sistemului comunist si a politiei sale politice , care amnistiaza atat crimele impotriva oamenilor cat si criminalii care le-au comis,   a ridicat mingea la fileu exact promotorilor loviturii de stat . Conform principiului " pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti ", acestia au vrut sa desfiinteze Curtea Constitutionala cu juristii ei cu tot !

In acest context particular , reactia fireasca a cetatenilor nu poate fi decat una de indignare :

Vor sa-l spele de pacate pe Felix. (Joi, 9 august 2012, 0:29)dumitru vaduva [utilizator]
Aceste decizii au menirea de a stabili ca fostii securisti nu au nici o vina,ei au mers la serviciu si si-au facut doar datoria,pe cata vreme turnatorii si-au facut treaba murdara voluntar si nesiliti de nimeni. Felix,Dan Voiculescu,ne-a spus in urma cu cateva zile prin gura lui Crin Antonescu,ca el a fost lucrator al securitatii,deci securist si nu turnator,sau informator. El nu a facut politie politica ci si-a facut datoria de a aduna banii poporului in conturile securitatii,pentru a-i fura dupa lovitura de stat din 1989. Rezulta ca securistii au fost niste oameni de onoare,aparatori ai poporului si ai patriei,iar ei in loc sa fie stigmatizati acum ,ar trebui sa fie chiar decorati.Turnatorii sunt cei care au facut rau oamenilor mergand si parandu-i la securitate,nu securistii. Securistii au fost baieti cumsecade si l-au dat jos pe Ceausescu pentru a-i lua bogatiile si agoniseala facuta pe spinarea poporului.Acuma,poporul si-a recuperat banii,construind cu ei trustul intact si platind salarii grase mercenarilor de presa care lupta cu vitejie impotriva dictaturii instaurata de Basescu .Voiculescu se afla in fruntea luptei si incearca din rasputeri sa distruga justitia care este pornita sa stopeze procesul revolutionar al fostilor securisti si turnatori,care au jefuit tara prin bunavointa unui criminal pe care l-au pus in fruntea lor si care le-a permis sa faca toate aceste faradelegi. Justitia este dusmanul lor de moarte si ei vor moartea justitiei. Ei aproape ca au pus mana pe CCR si vor ca in curand sa schimbe conducerea procuraturii generale .Iata adevarul despre aceste miscari legislative. Securistii nu vor sa se supuna legii si vor sa-si faca propriile legi dupa chipul si asemanarea lor. Mi se pare strigator la cer ca o parte a poporului,legata la ochi de antena 3 si cu creierul spalat,nu vede si nu aude adevarul,nu vede ca minciuna si demagogia au ajuns la nivel de lege .

Sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12982208-doua-sintagme-din-definitia-termenului-colaborator-securitatii-declarate-neconstitutionale-ccr.htm



Niciun comentariu: