Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 28 septembrie 2012

O lume disparuta ?


                            
Vai de biet român săracul!
Îndărăt tot dă ca racul,
Nici îi merge, nici se-ndeamnă,
Nici îi este toamna toamnă,
Nici e vară vara lui,
Şi-i străin în ţara lui.

Mihai Eminescu
Doina 



Pe un site de jucarii educative pentru copii gasim ceea ce au pierdut  unii adulti,  respectiv comportamente dintr-o lume care azi  isi traieste agonia  : 



Photo: Am fost educat, nu doar crescut!

    Sursa : http://www.facebook.com/edukidro




Problema  este ca acest tip de educatie asimilata firesc in trecut ,  acum poate provoca  suferinte :

Si eu ...la fel mi-am educat si copilul ! Acum insa ea, la varsta de 17 ani nu are decat de suferit din cauza asta...Din pacate daca respecti, daca nu faci o multitudine de lucruri mizerabile pe care nu le fac altii ai o mare problema, esti o paria si colac peste pupaza cei care ar trebui sa te aprecieze pe tine ii apreciaza pe ceilalti care se pot adapta societatii!... Copilul meu este asa cum mi-am dorit , din pacate societatea are nevoie de nonvalori...imi pare rau daca generalizez ( http://www.facebook.com/harmonyduo)



Este adevarat ca de generatii intregi aceste lucruri s-au spus in scoli si inca din clasele primare ( orice copil din tara aceasta stia ca nu are voie sa arunce hartiile pe jos, sa scuipe pe strada, etc. ) . Dar cu ce rezultat la nivel general  ? Opinia unui scriitor contemporan este elocventa  in acest sens   :



„De sus pana jos, intre academicieni, ca si între oamenii simpli, intalnesti insi care parca n-au avut parinti sa le explice diferenta dintre bine si rau (s.n.), care parca n-au mers la scoala (s.n.), pentru care nu exista adevar si dreptate (s.n.), care judecã lucrurile în functie doar de interesele lor de moment."

Mircea Cartarescu



Probabil ca vor mai trece si alte generatii pana vom afla de ce dam mereu inapoi ca racul si ce putem face ca sa schimbam aceasta stare de lucruri. Pana acum cel putin , adica de peste doua decenii, cohorte intregi de lideri de opinie, oameni de cultura, scriitori, profesori,  politologi, analisti politici, ziaristi, juristi,economisti, filozofi ,sociologi, psihologi,etc. nu au putut schimba aceasta stare de lucruri si nici nu au putut formula o solutie.

Niciun comentariu: