Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 28 octombrie 2012

Traseisti, pseudo-partide si pseudo-democratie

Un articol aparut pe Contributors.ro *)  al domnului jurist Eugen Vasiliu , fost director general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor si fost presedinte al Comisiei de cultura a Senatului, aduce in discutie  problema foarte grava a dezorientarii politice premeditate a cetatenilor societatii noastre prin comportamentul iresponsabil al partidelor ca institutii politice . Comentariul de mai jos  aparut in aceeasi revista se refera la aceasta problema :




Sergiu Simion spune:
”In fond, traseismul partidelor politice este mişcarea prin care partidele o iau razna, în raport cu ce şi-au propus public să fie, dar mai ales în raport cu ce au creat impresia că sunt. Rezultatul este o forţare a electoratului propriu de a accepta o captivitate necondiţionată, în cuşca unui partid care îşi păstrează denumirea, dar îşi ia libertatea de a fi cu totul şi cu totul altceva. Este o mişcare de-a dreptul tectonică, pentru că zguduie temeliile percepţiei publice şi modifică relieful vieţii politice, pînă la provocarea de dezastre constituţionale şi fracturi ale ordinii de drept.”
” O iau razna”, dar numai din punctul nostru de vedere. In realitate, traseismul partidelor ( recte golirea de continut a vietii politice si a votului democratic ) nu este nimic altceva decat o strategie cinica de a crea, in locul unei societati democrate si al unui stat de drept ,o societate a diversiunii si dezinformarii in care cetatenii ajung ”turmentati” fara sa vrea, nemaistiind nici ce sa aleaga si nici pe cine sa aleaga pentru ca in realitate , intr-o asemenea lume a formelor fara fond si a mastilor, nu mai stiu ce aleg intre entitati care isi schimba periodic si recuzita si discursul. La limita, intr-un stat captiv in care aproape totul este ”undercover” , pana si societatea civila ar putea deveni una ”in civil”.
In sfarsit, concluzia finala pe care o propuneti este bizara si contrazice intreaga logica folosita in articol si opiniile afirmate anterior de dvs , pentru ca daca diagnosticul intern pus de dvs este unul corect , diagnosticul extern este incorect deoarece aplicati aceeasi logica dar ….” vitavercea” , cum ar spune marele Caragiale :
”Parlamentul românesc va avea deci şi el o menajerie. Parlamentul european o avea deja.”
Sincer ? Insultati gratuit ( ca multi altii de altfel pe care aparent ii criticati ) si in calitate de jurist , Uniunea Europeana si Parlamentul ei.
Nu avem detalii ldespre menajeria pre-existenta a Parlamentului european, nu am auzit de scandaluri si de injuraturi ca la usa cortului intre parlmentari europeni certati cu legea , morala si codul bunelor maniere. Dar Parlamentul romanesc avea de mult o menajerie de sticla ( sedintele CPUN-ului exista inca in arhive!), probabil nu ati stiut de ea . Domnii Adrian Paunescu, Corneliu Vadim Tudor, Becali, etc. si chiar fosti ofiteri de Securitate, pare ca ne-au reprezentat si ca ne reprezinta inca prin Parlamentul european. De aici incolo, e adevarat, la nivelul Parlamentului european este posibil orice.

Niciun comentariu: