Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 20 noiembrie 2012

Crima legala (2)


STRADA LINISTEI
Timisoara



Trei caporali de la SRI Timișoara au surprins în curte trei boschetari veniți la furat fier vechi. Superioara lor, locotonenet-colonel Camelia Maria Toman, le-a dat ordin să-i bată până îi omoară. „Dacă mor, nu-i nicio problemă, îi îngropăm în spate și n-o să știe nimeni de ei”, le-ar fi ordonat. Femeia are doi copii acasă, nimeni nu-i înțelege cruzimea.



Patru foşti angajaţi ai Serviciul Român de Informaţii Timiş sunt judecați și riscă pușcăria pentru că au omorât în bătaie un om. Trei dintre aceștia, toți căpitani în rezervă acum, susțin că au acționat la ordinul superiorului lor, o femeie locotenent-colonel, care plănuia chiar să îngroape victima în curtea instituției.


Aici, în dreptul acestei case dărăpănate, s-a prăvălit la pământ Vasile Nechilciuc. Locul e la doi pași de sediul SRI Timiș. Bărbatul a făcut hemoragie internă de la loviturile de bocanc și a murit

STRADA LINIȘTEI

Aici, în dreptul acestei case dărăpănate, s-a prăvălit la pământ Vasile Nechilciuc. Locul e la doi pași de sediul SRI Timiș. Bărbatul a făcut hemoragie internă de la loviturile de bocanc și a murit.
Sursa: Adrian Pîclișan



”La noi, există o tradiţie a acoperirii faptelor comise de astfel de structuri. Aşa s-a moştenit din comunism. S-a moştenit fantoma asta a violenţei, dacă vă aduceţi aminte cazul Ursu şi altele. Înainte de `89, nu stătea nimeni de vorbă cu făptuitorul până nu-l bătea. Mai întâi îl bătea şi pe urmă stătea de vorbă cu el.”  ”S-au încălcat toate principiile statului de drept în acest caz. E vorba de oameni care sunt în afara democraţiei. Sau mai degrabă împotriva democraţiei. Au făcut o cercetare abuzivă exact pe sistemul vechi al Securităţii, prin bătaie, prin tortură, până l-au omorât. Şi, dacă au văzut că a murit victima, au chemat procurorul.” 
”Domnul Băsescu zice că funcţionează statul de drept! Ei, uite că nu funcţionează, chiar la nivelul ăstora de la SRI. Şi, dacă asta s-ar fi întâmplat într-un stat 
civilizat, bineînţeles că şefii serviciului şi-ar fi dat demisia!"
”Domnul Băsescu zice că funcţionează statul de drept! Ei, uite că nu funcţionează, chiar la nivelul ăstora de la SRI. Şi, dacă asta s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat, bineînţeles că şefii serviciului şi-ar fi dat demisia!”  GRAL. MAG. CONF. UNIV. DR. DAN VOINEA, fost procuror militar


„Loviți-i, omorâți-i, că nu-i găsește nimeni”

Bătaia, așa cum e descrisă în rechizitoriu, a fost de o violență atroce. Femeia lt. col. a dat tonul. Mai întâi l-a agresat pe unul din boschetari cu un baston telescopic de luptă, apoi le-a ordonat subalternilor să îi bată și chiar să îi omoare, urmând să îi îngroape în curtea SRI. 



Unul a făcut hemoragie internă. Femeia comandant a șters raportul

Primul care a cedat a fost Vasile Nechilciuc. Loviturile de bocanc încasate au fost așa puternice încât și-a pierdut cunoștința. În acel moment, lt.col Toman l-a obligat pe celălalt boschetar, care încă se mai ținea pe picioare, să îl urce pe leșinat în căruciorul cu care plănuiau să transporte fierul vechi furat, și să iasă din curtea SRI. 



Doamna colonel e măritată, are doi copii și invocă o „depresie majoră”
Lt. col (rez) Camelia Maria Toman era șefa Compartimentului Protecție Corespondență Clasificată și Obiective în cadrul SRI Timiș. Este căsătorită, are doi copii majori și nu e cunoscută cu antecedente penale. În rechizitoriu se arată că „învinuita a refuzat să coopereze cu organele judiciare pentru a-și  dovedi nevinovăția, exercitându-și dreptul la tăcere în tot cursul urmăririi penale”. 
Ca să iasă basma curată, femeia a depus la dosar dovezi medicale potrivit cărora ar fi suferit ”o tulburare depresiv majoră” chiar cu o lună și jumătate înaintea incidentului. 


Sursa : 
http://www.evz.ro/detalii/stiri/guantanamo-romanesc-crima-intre-sri-isti-am-primit-ordin-sa-l-omoram-si-sa-l-ingropan.html
http://www.gandul.info/news/fosti-angajati-ai-sri-judecati-dupa-ce-ar-fi-omorat-in-bataie-un-hot-la-ordinul-superiorului-10337604
http://www.ziarulring.ro/stiri/200455/Angajatii-SRI-care-au-omorat-un-om-sunt-in-libertate--De-ce--Gen--r--Dan-Voinea-----Intr-o-tara-cu-democratie-dezvoltata--sefii-serviciului-si-ar-fi-dat-demisia----



Comentarii

nu era depresiva - parere psiholog19 November, 15:50. nu era depresiva - parere psiholog
Nu poti sa ordoni sa fie omorat cineva si ingropat in curte cand tu zici ca ai depresie grava (cruzimea fata de altii nu e caracteristica depresiei, in depresie esti empatic, vulnerabil si sensul cate blamezi de ce este rau in viata ta si in lume -> de aceea se sinucid oamenii depresivi si nu taie fiecare gatul vecinului). Pe langa faptul ca acei capitani sunt la fel de vinovati ca ea (au executat un ordin ilegal), toti se pare ca aveau trasaturi comune psihopatilor - inabilitatea de a empatiza, compartimentalizare emotionala profunda, rationalizarea unor acte criminale, etc. Acestea sunt trasaturi ce nu apar peste noapte -cel putin la nivel latent le aveau de ani de zile(s.n.) *) . Testarile psihologice la care au fost supusi sunt de nota 2. Psihologii in cauza ar trebui concediati .
nu era depresiva - parere psiholog19 November, 16:40. etienne pentru cel dela 15:50
Si eu cred ca "sefa" nu era depresiva pentru ca nu asa se comporta un depresiv.
Executantii au si ei vina lor pentru ca trebuiau sa faca diferenta intre a pedepsi fizic niste hoti prinsi la furat si a-i omori in bataie.
Chiar daca li s-ar fi ordonat de sefa sa-i ucida, atat timp cat erau in timp de pace, n-aveau dreptul sa-i ucida pe hoti fara o hotarare judecatoreasca mai ales ca hotii erau civili.
Iar ca sa nu fie trasi la raspundere ca n-a executat ordinul,puteau sa simuleze niste lovituri mai usoare in momentul cand hotii devenisera incapabili sa se mai apere din cauza loviturilor puternice primite.
Dar nu uita un lucru foarte important, in armata si in special in cea romana,ordinele fie ele si irationale, se executa si apoi se raporteaza mai departe daca executantul crede ca a fost fortat sa faca o ilegalitate.
Dar in acelasi timp,apare intrebarea : cine are curajul sa-si raporteze superiorul ?
In armata si in special in armata romana,violenta,cruzimea si umilirea fac parte din "cultura" militara si sunt legi nescrise pe care si le insusesc si le transmit mai departe din generatie in generatie majoritatea militarilor.
In armata si nu neaparat numai in armata romana, instructiile si exercitiile militare au si scopul de a-l transforma psihic pe executant intr-un robot care executa ordine fara sa judece sau sa se impotriveasca.
Cred ca in cazul de fata cea mai vinovata se face sefa care a dat ordinul si ar trebui sa primeasca cel putin 25 ani de puscarie.
Ceilalti executanti daca se constata ca nu au mai contrbuit si ei cu ceva in plus fata de ordinul primit, legal trebuie pedepsiti si ei dar cu pedepse mai usoare si consiliati psihic si tratati psihiatric, poate inca mai pot fi domesticiti si sa inceapa sa simta omeneste...
Sursa : http://www.evz.ro/detalii/stiri/guantanamo-romanesc-crima-intre-sri-isti-am-primit-ordin-sa-l-omoram-si-sa-l-ingropan.html
Reactii  - http://www.riscograma.ro/7130/ghicitoare-ce-e-clandestin-militarizat-si-se-comporta-ca-o-mafie/


Daca aceste relatari de presa sunt corecte ( si nu cred ca exista ratiuni pentru care sa nu fie considerate asa ) atunci avem de-a face cu relatarea unei crime planificata si infaptuita cu raceala de catre angajati oficiali  ( militari ?)  ai unei institutii oficiale din cadrul statului roman. Acest fapt spune foarte mult si despre angajati, si despre institutia in care au lucrat, si despre statul din Uniunea Europeana in care poate avea loc asa ceva. Pe de alta parte, exista o remarca foarte interesanta facuta in comentariile la articolul citat : 

 *) "Acestea sunt trasaturi ce nu apar peste noapte -cel putin la nivel latent le aveau de ani de zile."

Observatia este corecta , cu mentiunea ca acest tip de trasaturi sunt caracteristice mentalitatii de buncar in care dezumanizarea este de fapt un  criteriu de selectie ,  caz in care psihologii sistemului ( e drept, un alt fel de psihologi ! ) chiar  si-au facut bine munca pentru care au fost platiti.  Este drept , intr-o altfel de societate ar fi fost concediati ( daca nu cumva si-ar fi pierdut si dreptul de a profesa !) nu numai psihologii , ci si medicii care  au furnizat certificatele medicale la momentul oportun si in asa fel incat sa fie invocate in instanta drept "dovezi medicale" pentru lipsa  de raspundere ( este posibil sa nu se poata afla nici numele lor ) dar la noi asemenea masuri sunt total atipice. In ceea ce priveste autorii crimei , este foarte putin probabil sa ajunga dupa gratii ( excluderea din SRI , ca si in cazul militarilor, politistilor,etc. pentru fapte similare este un fel de pedeapsa suprema care de fapt le da dreptul de a deveni liberi ) iar in privinta  sadicului lor comandant se poate paria lejer ca va scapa basma curata , in cel mai rau caz s-ar putea aplica reteta Bernevic ( "cu suspendare" ).
O alta relatare despre acest gen de atrocitati ale unor sefi militari din trecut poate fi gasita aici : Crima legala ( 1)

Niciun comentariu: