Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Elogiul fraudei ( nationale) sau postulatele mentalitatii de tip securist


Exact in momentul in care  Uniunea Europeana retrage fondurile acordate Romaniei datorita sifonarii banilor publici  si incapacitatii  cronice a statului roman de a gestiona aceasta situatie , doi membri ai Academiei Romane ( Mircea Malita si Razvan Theodorescu )  aduc un fel de oda eterna fraudei , coruptiei , si promotorilor lor, exact in stilul  fostului ministru de interne Ioan Rus care scuza plagiatul unui prim-ministru prin faptul ca de la Platon si Aristotel incoace "s-a plagiat incontinuu" . Tezele postulate asupra naturii umane  "viciate" si asupra natiei "corupte", au fost salutate de catre domnii Emil Hurezeanu , Dan Dungaciu si Augustin Buzura , si par sa fie concepute exact  de catre mentalitatea unora  care au pus in practica exterminarile fizice din lagarele naziste sau exterminarile psihice din "Experimentul Pitesti" de la noi .



Domnul Mircea Malita si sustinatorii .
Foto : Corina Zorzor

«Homo Fraudens» este un soi de laudă a fraudei...Mircea Maliţa arată că, în codul nostru genetic, se stă nevoia de a-l înşela pe celălalt. De la vânătorul neolitic care, pentru a ucide animalul de care avea nevoie, îi realiza imaginea printr-un fel de magie cinegetică, până la Ulise, reprezintă cu toţii marele înşelător. Corupţia este un element care face parte din firea noastră naţională (s.n.) si mi-e teamă că homo fraudens si homo praedator, sub frumosul nostru cer, nu va dispărea niciodată (s.n.)" 
Razvan Theodorescu

"Cartea « Homo Fraudens » arată că, alături de Homo sapiens, specia cu nume nobil a omenirii, există şi două specii derivate, botezate Homo fraudens, al fraudei şi nu al înţelepciunii, şi Homo praedator, prădător ca fiarele.
Răzvan Theodorescu a ţinut un discurs despre numeroasele personalităţi din istorie care au apelat la fraudă în acţiunile lor. El a apreciat ca remarcabilă analiza eseistului Mircea Maliţa despre «homo praedator», tipologie umană descrisă de autor în lucrarea lansată astăzi.
Tot academicianul Răzvan Theodorescu a punctat că, în limba română, cuvântul “mită” apare încă de la originile civilizaţiei noastre premoderne, în cronicile brâncoveneşti de la acea vreme(s.n.)."
http://beta.adevarul.ro/cultura/carti/razvan-theodorescu-mircea-malita-arata-ca-codulnostru-genetic-sta-nevoia-a-l-insela-celalalt-1_50af72337c42d5a663a28786/index.html

Niciun comentariu: