Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 9 iunie 2013

Societatea dezinformationala

Unul din multele sloganuri cinice livrate populatiei ca scuza  pentru eterna irosire a banilor publici cheltuiti cu gratie si in mod constant dar nu in interesul cetatenilor  , se refera la "societatea informationala" ( superb ! ). Problema este ca sub aceasta foarte moderna si tentanta sintagma , se ascund de fapt  lucruri foarte arhaice si foarte prozaice ( "momentan-permanente"),  pe care le stie foarte bine si pe pielea lui orice cetatean ajuns la un ghiseu  intr-o institutie ( de administratie) publica  , iar prezentarea anonima  de mai jos pune punctul pe i : 


"Eu nu inteleg de ce trebuie sa avem o groaza de portaluri fiecare cu sistemul lui, cu formatul lui, fara sa fie interconectate intre ele." 

bigbrother( utilizator) 



In sfarsit s-a sesizat cineva de "sus"
(Duminică, 9 iunie 2013, 12:16) bigbrother [utilizator]
 
Ca lucrurile nu sunt ok, bani dati pentru NIMIC. Astept astfel de controale la toate "portalurile" pentru care s-au alocat milioane de euro dar nu sunt functionale sau sunt facute pur si simplu la misto, cu cateva informatii, folosind sisteme open source gratuite pentru care au cerut un purcoi de bani. Si evident astept ca acele sume sa fie recuperate si baietii smecheri sa faca porumbelul pacii la Jilava.
Eu nu inteleg de ce trebuie sa avem o groaza de portaluri fiecare cu sistemul lui, cu formatul lui, fara sa fie interconectate intre ele. 
Tot ce s-a facut pana acum putea foarte usor sa fie inclus intr-o solutie deja existenta creata de firme de renume mondial si care costa o zecime din cati bani s-au bagat. Sistemul ar fi deservit intregul aparat de stat, de la nivel de informatii necesare, formulare, tipizate etc plana la plati online securizate. Am fi avut in acest fel un loc unde aflam si plateam totul, fara batai de cap, drumuri, stat la coada, nervi etc.
Astept reactia si in cazul Ghiseul.ro unde dupa ani de zile nu sunt inca inrolate toate primariile (s.n.)  sau in cazul unora, nu se pot face plati cu cardul fara autentificare pentru ca (ex sectorul 3): "Institutia a blocat momentan platile fara autentificare. Va rugam reveniti. Va multumim pentru intelegere
(s.n.).". 
Cum se spune, daca ceva era simplu, de ce sa nu-l complice. 
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14966247-guvernul-sesizeaza-parchetul-inaltei-curti-pentru-cercetarea-unor-posibile-fapte-natura-penala-implementarea-portalului-informatii-romania-2.htm?cfnl=

Niciun comentariu: