Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 24 iulie 2013

Deșertul de beton si deșertul social


Un excelent reportaj din Evenimentul Zilei *) semnaleaza haosul si absurdul  standard din centrul oraselor romanesti , iar un cititor semnaleaza logica inversa care le dirijeaza pe toate : 


25 July, 00:56. Horia
In general, primariile din Romania se rafuiesc crunt cu spatiile verzi si in special cu copacii venerabili de pe strazile oraselor. Copacii maturi, care dau umbra binevenita din zilele caniculare si reduc poluarea stradala, sunt taiti fara nicio judecata, sau "toaletati" (adica li se reteaza coroana in fiecare an, pana se usuca), si in locul lor sunt plantati copacei ornamentali, fara niciun impact vizual si care nu fac umbra. In cele din urma, majoritatea copaceilor se usuca.( s.n.) Niciunde in Europa nu am vazut o asemenea imbecilitate generalizata, exprimata de primarii prin distrugerea spatiilor verzi.( s.n.) Primarii de aici fac ce-i taie capul pentru ca nu exista reactie publica. Nimeni nu protesteaza fata de masacrarea spatiilor verzi si a copacilor. Romanii, in general nepasatori si lipsiti de coeziune sociala, inghit tot ce li se "da" (s.n.). Asadar, isi merita soarta, cu varf si indesat. 
http://www.evz.ro/detalii/stiri/reportaj-evz-centrele-oraselor-scufundate-intr-o-mare-de-beton-1049155.html



Pustiul de beton din Piata Universitatii , Bucuresti ( Foto : EVZ)

Cenusiul din centrul Iasului ( toti teii care faceau umbra au fost taiati !) ( Foto :EVZ )


*)  http://www.evz.ro/detalii/stiri/reportaj-evz-centrele-oraselor-scufundate-intr-o-mare-de-beton-1049155.html 

Niciun comentariu: