Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 16 august 2013

Televiziunea si Securitatea ( 1)


Comentariile de mai jos au fost postate la un articol aparut recent pe Contributors.ro :



Marius Stan - SRTV sau “Serviciul Român de Transmisiuni Video”



Rasvan Lalu spune:
Trebuie salutat acest articol, care atrage atenţia asupra ofensivei propagandistice pe care “vechea” Securitate o întreprinde, acum şi prin intermediul Televiziunii naţionale.
Din păcate, sunt prea puţine luări de poziţie în spaţiul public care să avertizeze asupra propagandei pro-Securitate la care asistăm: în afară de Tismăneanu, dotat cu un simţ special pentru aşa ceva, intelighenţii româneşti nu prea par a se sinchisi, deşi ar cam trebui, pentru că această ofensivă este mult mai gravă decât pare, prin intenţiile pe care le trădează şi eventualele consecinţe în plan public şi statal.
Voi reveni, probabil cu o postare, pe aceasta tema importanta.
  • De acord cu scrii, Rasvan. Are loc, o spun cu deplina responsabilitate profesionala, cea mai intensa ofensiva de restuarare simbolica a ideologiei national-staliniste de la Patrulaterul Rosu incoace. Impostura se infrateste cu oportunismul cras si cu mitologiile revizioniste. Se organizeaza campanii in numele adevarului istoric, dar e vorba, mi-e teama, de interese meschin-electorale. Istoria recenta este politizata de o maniera obscena de catre “Antene”. Pentru cei interesati:
    • Sergiu Simion spune:
      ” .. cea mai intensa ofensiva de restaurare simbolica a ideologiei national-staliniste de la Patrulaterul Rosu incoace. Impostura se infrateste cu oportunismul cras si cu mitologiile revizioniste.”
      Cred ca este mult mai rau decat atat. Este vorba nu atat de vechea ideologie national-stalinista, cat de relativ noua mentalitate securista care este mult mai elaborata si mult mai toxica decat precedenta.
  • Sergiu Simion spune:
    ” Din păcate, sunt prea puţine luări de poziţie în spaţiul public care să avertizeze asupra propagandei pro-Securitate la care asistăm…”
    Desigur, problema este daca vrem sa le si vedem pe cele care exista deja.
    Confiscarea domeniului psihologic ( domeniului sociologic inca este un subiect tabu , si un exemplu probabil ne puteti da chiar si dvs daca doriti ) de catre structurile militare, de informatii si chiar ale vechii Securitati am semnalat-o in psihologie inca din anul 2005 la Conferinta de la Pitesti dedicata ” Experimentului Pitesti” ( text integral –http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/CULTURA/istoria%20conspirativa%20de%20SS.htm) .
    Mai aproape de noi am semnalat confiscarea domeniului politic de catre structurile de informatii , respectiv celebrul articol al domnului Ion Duvac – “Cultura de intelligence a decvidentilor politici” (http://sergiusimion.blogspot.ro/2009/06/democratie-psihologica-prin.html ).

Niciun comentariu: