Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 2 septembrie 2013

Beatificarea monseniorului Ghika versus cinismul politic si social de la noi


Beatificarea monseniorului Ghika a fost o sarbatoare morala oferita poporul roman si societatii romanesti democratice si crestine de catre unul dintre martirii acestui popor  care face cinste unui intreg neam. 
Din nefericire , este in acelasi timp si un prilej oferit unora care spera sa mai obtina o anumita validare morala prin participarea la asemenea evenimente ,  dar care uita ca niciodata in istorie sangele apa nu se face , si nici  invers .





Martirii neamului nostru : 



Monseniorul Vladimir Ghika ( sursa : vladimirghika.ro) 

   

      ...si cei care vor sa fie  epigonii lor : 

Foto : Adevarul 




Ca sa ne edificam,  nu trebuie decat sa privim putin in trecutul istoric recent  care confirma demisia morala 
"ab initio"  a doua personaje din prima linie a politicii romanesti din ultimele doua decenii . 
Mai exact , " aruncarea cu cercul ",  respectiv " privitul printre gratii " ,  constituie  o exprimare perfecta a "radicalismului"  politic , social si moral din societatea romanesca actuala  : 






"Vom fi ce-am fost" : 




„...poporul  trebuie sa actioneze ca o forta ordonata si organizata. Trebuie sa se vada ca aici se face ordine. Cu contributia, cu participarea, cu prezenta oamenilor muncii, cu participarea activa a poporului si nu a unor conducatori care s-au autointitulat conducatori si alesi ai poporului, s-au autointitulat comunisti. Nu au nimic de-a face nici cu socialismul, nici cu ideologia comunismului stiintific. Au intinat numele Partidului Comunist Roman. Au intinat memoria celor care si-au dat viata pentru cauza socialismului in aceasta tara.” 
Ion Iliescu, decembrie 1989 




Ion Iliescu si Nicolae Ceausescu in 1976 ( sursa: Fototeca online a comunismului romanesc )
Sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-15489272-cine-invins-fericitul-sau-lichelele.htm


...si a  prezentului istoric : 




 " Revolutia continua" : 

"Această luptă pe care o duc nu este pentru carierea mea politică şi nici pentru a mă răzbuna. Lupta mea este pentru viitorul ţării mele şi viitorul sistemului ei judiciar, care trebuie să garanteze protecţia deplina a cetăţenilor ( care cetateni ?! -s.n.)  în faţa tiraniei " 

Adrian Nastase , 2012
“J’accuse!”Scrisoare către prietenii mei din România şi Uniunea Europeană 
( http://www.codulzambaccian.ro/?p=356 )



Adrian Năstase, vizitat la închisoare de doi deputaţi
Adrian Nastase , 2012 ( sursa: www.ziuanews.ro )






Niciun comentariu: