Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 1 septembrie 2013

Despre manipularea mediatica in Romania


Comentariul de mai jos a fost postat la un articol aparut pe platforma  ÎN LINIE DREAPTĂ


 - Încă un 23 august sub semnul manipulării

sau cât de credibili sunt cei care se agită pe tema Vişinescu, deși nu îi cunosc pe cei care l-au înfruntat



Felicitari pentru un text clar , concis , sincer, dar care in acelasi timp exprima, demonstreaza si convinge intr-un spatiu mediatic unde  inteligenta si cultura ascund de multe ori nesinceritate , ambiguitate, dublu limbaj si manipulare.
Asemenea texte demanteleaza si demonteaza manipularile politice, sociale si mediatice de la noi . In aceleasi timp , ele refac structura spatiului moral al societatii fiind fundamentale pentru normalitatea politica si sociala a unei comunitati dar si pentru mentalitatea democrata inca atat de necesara la noi.
Din aceste considerente ele sunt ocultate si nu vor apare niciodata in presa scrisa , respectiv in ziarele de mare tiraj pline de asa zise articole “de opinie” , care de fapt manipuleaza si nu informeaza, scrise de unii si cam aceeasi ziaristi , lideri de opinie si/sau intelectuali care cu ceva timp in urma scriau exact contrariul a ceea ce scriu acum , dovada recenta campanie anticomunista si antisecurista dusa de posturile de televiziune conduse de un fost securist sau de ziarele care in realitate sunt ghidate de valori tabloide.
In sfarsit, cea mai buna demonstratie a nesinceritatii actualei campanii de “vanatoare de tortionari” , chipurile pentru dreptate istorica , dar in realitate dusa numai pentru acapararea prestigiului moral al eroilor , compromiterea lor si doar pentru ochii publicului avid dupa senzational si senzatii tari , este similaritatea acestei campanii cu campaniile tabloide ale ziarelor si televiziunilor care oficial sunt ” private si independente ” dar care in realitate au reflexele date de raspunsul la o comanda unica. 
Din motive oculte , aceste ziare si televiziuni au in realitate o agenda unica in care cinismul social este evident. Dupa doua decenii de tacere, si printr-o campanie atent orchestrata in toata mass-media ( de catre cine ?!) , intreaga natiune , si in mod inexplicabil, devine brusc interesata de spatiul carceral, torturile din inchisori si martirajul eroilor dar , atentie , numai la o comanda politica ascunsa. Ceea ce se observa mai putin este ca acest tip de campanie mediatica la ordin si lipsita de credibilitate in care se face dreptate morala , dar „cu Securitatea pre Securitate calcand ” cum excelent a scris Andrei Plesu , este structurata exact in aceeasi maniera tabloida ca recenta campanie mediatica despre odiseea familiei regale Cioaba de exemplu.
Un ultim exemplu .Timp de peste doua decenii , poporul si puterea nu trebuiau sa afle oficial si din mass-media ca monseniorul Ghika (supranumit „printul saracilor”) om cu 6 doctorate , cunoscator a 26 de limbi straine si care a ajutat oameni de pe toate continentele, a fost arestat de catre Securitate in plina strada ( avea 79 de ani ) in timp ce se indrepta catre un bolnav si torturat pana la moarte. Acum cand totul a devenit public, la ceremonia de beatificare a acestui martir organizata de catre Biserica Catolica , nu puteau sa lipseasca ( e un drept democratic, nu ? ) domnii Ion Iliescu si Adrian Nastase care inca se considera probabil „repere politice si morale ale acestei societati” ( dreptul la opinie ), dar numai prin comparatie cu trecutul istoric real al acestei tari putem face cu adevarat radiografia exacta a acestei societati  si a actorilor politici ai momentului.
http://inliniedreapta.net/inca-un-23-august-sub-semnul-manipularii/#comment-86746


Update

Discutia a atins teme foarte sensibile si evidentierea lor este , cred, binevenita. Tehnica aplicata in cazul beatificarii monseniorului Ghika este tehnica macularii spatiului moral prin care aceeasi actori ( “la vremuri noi, tot noi “) vor sa joace acum si roluri de crestini prin care spera primeasca o anumita validare morala prin participarea la o manifestare spirituala pe care de fapt o compromit prin toate celulele lor ( http://adevarul.ro/assets/adev.....#215;0.jpg ) .
Dimensiunile manipularii sunt uriase daca ne gandim ca timp de mai mult de doua decenii , sistemul care a creat aceste personaje a facut eforturi uriase sa distruga orice repere morale ale acestei societati, iar in singurul moment cand aceasta clarificare morala incepuse ( piata Universitatii , iunie 1990 ) nu a ezitat sa recurga la vanatoarea de oameni de tip Ev Mediu – brutalitati , torturi si crime – toate infaptuite in vazul intregii lumi , scopul fiind acela de crucifica si a imprastia in toate cele patru zari generatia care devenise un pericol mortal pentru sistem.
In acest sens cred ca unele detalii ( comportamentul duplicitar al episcopului Ioan Robu aparent dictat de eticheta , aplauzele salii,etc. ) nu sunt atat de importante ca focalizarea pe sistemul care genereaza aceste manifestari si care de fapt este inca intact si prin mentinerea intentionata a ambiguitatii morale .
Din toate aceste considerente, articolul de fata face parte din ceea ce am putea numi ” prolegomene la refacerea spatiului moral al acestei societati” fara de care nu putem vorbi de o societate normala in care se poate distinge bine de rau, onestitatea de coruptie , nevinovatul de vinovat , si victimele de tortionarii lor.
O ultima remarca. In aceasta actiune de refacere a spatiului moral , singura speranta sunt constiintele individuale oneste care se vor ralia acestui demers moral in nume propriu si nu sub pseudonim , deoarece profesiile care ar trebui sa functioneze in baza unui cod deontologic ( avocati, juristi , medici psihiatrii, sociologi, psihologi,etc. ) sunt fie compromise la nivel institutional prin chichite juridice care permit abateri de la deontologie care merg chiar pana la autoanihilarea lor ( http://www.zf.ro/zf-24/doru-bo.....e-11275997) , fie acaparate in mod sfidator de catre reprezentantii sistemului ( ex :http://www.agerostuttgart.de/.....e%20SS.htm ;http://sergiusimion.blogspot.r.....gilor.html ). Singurii care sunt obligati prin lege sa-si declare apartenenta la vechea Securitate sunt magistratii , dar pe ceilalti nu-i intreaba nimeni de sanatate ( ex: psihologii care pot sa-i examineze pe magistrati , dupa principiul ceea ce nu este interzis este permis , au dreptul sa faca parte exact din ceea ce le este magistratilor le este interzis ( ! ) , si nimeni nu se scandalizeaza ) .

Niciun comentariu: