Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 13 octombrie 2013

Agresivitatea in mediul online (2)


Agresivitatea existenta in mediul online de la noi  este o reflectare fidela a climatului social  respectiv a agresivitatii din societatea romanesca. Pe de alta parte, avem un indicator si mai sensibil al temperaturii sociale care semnaleaza foarte exact nu numai translatia ( copying ) acestei agresivitati de la adulti la cei mai fragili membrii ai societatii - copiii -  ci si viitoarele tendinte ale comportamentelor sociale mai exact ce ne asteapta cand aceasta generatie educata atat de agresiv va ajunge la maturitate.
La acest indicator( ca si la multi alti indicatori de altfel ) , Romania  , se afla de mult in zona de pericol. 
Daca media europeana pentru hartuirea pe Internet ( cyberbullying )  a copiilor definita astfel ( % Been bulied at all, online or offline ) este de 19% , Romania ( a se vedea primul grafic  de mai jos )  se apropie de maximul scalei :



ESTONIA - 43%  ( maxim ) 
ROMANIA - 41%
PORTUGALIA - 9% ( minim )


Situatia este cu atat mai periculoasa cu atat mai mult cu cat mai putin de 50% din copiii din Romania au profile facute pe site-urile de socializare . Daca acest procent va creste si la noi ( media europeana pentru profilele copiilor  pe site-urile este in prezent de 59%  ) , pentru cei care au copii , viitorul este unul  foarte sumbru . Foarte probabil , hartuirea pe Internet ( cyberbullying ) va creste si mai mult in viitor.  





Source http://www.euronews.com/2013/10/09/beating-the-cyber-bullies




Source http://www.euronews.com/2013/10/09/beating-the-cyber-bullies


Pentru cei interesati , o discutie  pe aceasta tema intre experti europeni poate fi urmarit pe acest site : http://www.euronews.com/2013/10/09/beating-the-cyber-bullies



Niciun comentariu: