Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 15 octombrie 2013

Demolarea trecutului si ipocrizia sociala

Ipocrizia sociala de la noi  ( in esenta este vorba despre  ipocrizia statului roman) in ceea ce priveste stergerea accelerata a urmelor trecutului,  atinge perfectiunea.
In luna august a avut loc ceremonia de beatificare monseniorului Vladimir Ghika cu participarea reprezentantilor de vaza ai establishment-ului autohton ( ca si la moartea seniorului Coposu , parca nimeni nu a vrut sa lipseasca ! ) .
Dar peste exact o luna si jumatate , o superba cladire din patrimoniul acestei ilustre familii ( a fratelui , monseniorul si-a donat singur toate bunurile...) este distrusa intr-una din celebrele   "demolari de week-end" din Bucuresti. 
Q.E.D.









Imobilul din strada Christian Tell_16A 
( inainte de distrugere )

"Potrivit unui studiu istoric facut de Ordinul Arhitectilor Bucuresti, cladirile aveau o valoare exceptionala si ar fi trebuit sa capete statutul de monument istoric."


inchide



inchide



inchide

Sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-15799462-fotogalerie-cele-trei-cladiri-din-strada-christian-tell-fost-demolate-acest-weekend-din-cea-mai-valoroasa-cladire-ramanand-doar-perete.htm?cfnl=



***

O alta cladire superba disparuta. Impresia  imediata pe care o lasa fotografia de mai jos este ca stadiul  de degradare/neglijare al cladirii nu este nici pe departe direct proportional cu marimea exagerata a pancartei ( s.n.-  culoarea standard pentru pericol de prabusire este rosu, galbenul semnalizeaza numai "se lucreaza"  ) : 




Imobilul de pe strada Visarion 8 in 2007


inchide

Sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-13957109-fotogalerie-retrospectiva-2012-cladiri-patrimoniu-disparute-incendiate-2012.htm

Niciun comentariu: