Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 17 octombrie 2013

Ne indreptam catre " Epoca Neincrederii " ?


Trust in Three Branches of U.S.Government

Mai jos este redat un grafic care arata ca increderea americanilor in toate cele trei ramuri ale guvernului lor federal ( puterea juridica, executiva , legislativa ) ramane la minimul istoric masurat de Gallup. Mai mult decat atat , neincrederea americanilor in mass-media a atins un nou record ,  60% din cei chestionati afirmand ca au putina incredere sau nu au incredere in mass-media de a prezenta stirile complet, corect si impartial.





Trust in U.S. Government Near All-Time
Lows

A September poll by Gallup found that "Americans' distrust in the media hit a new high this year, with 60% saying they have little or no trust in the mass media to report the news fully, accurately, and fairly."We don't trust the government, either: "... trust in all three branches of the federal government remains on the lower end of what Gallup has measured historically."http://www.angelnexus.com/


Daca asa este la americani , oare cum stam noi ? Nu cred ca va putea fi prezentat  vreodata la noi un grafic de genul de mai sus din anul ...1973 sa zicem , dar se pare ca nu avem asemenea cercetari valide nici pentru anii `90 ( ar fi de inteles ) si nici pentru prezent ( apar semne de intrebare) . Intr-un fel , poate ca cercetatorilor le-ar fi si frica sa puna asemenea intrebari banuind cam ce raspunsuri ar putea sa primeasca .

Sa lasam deoparte cele trei puteri si sa ne gandim de exemplu ce ar putea raspunde romanii la intrebarea "cat de multa incredere au in mass-media". Devine interesant...

De fapt, cu exceptia intrebarii standard ( in acelasi timp si tautologica si stupida )  " ce incredere au in politicieni si partide " , nu-mi aduc aminte de vreo cercetare serioasa si sistematica  in care  romanii sa fi fost intrebati ceva cu adevarat important pentru ei sau pentru societate. Sociologii ne-au ametit mereu cu increderea " in Armata si Biserica" ( asta in timp ce unii din generalii armatei  sunt trimisi dupa gratii  "cu suspendare" , iar cifra de afaceri a bisericii nostre crestine atinge cote celeste ), dar nu-mi aduc aminte ca in mai mult de doua decenii sa fi fost puse vreodata intrebari de genul :


[Ce incredere au romanii in  institutiile statului ?  [In functionarii lui ?  [In administratia de stat ?    [In Colegiul Medicilor ?  [In primari ?   [In sistemul de invatamant ?     [In sistemul de sanatate ?    [In sistemul de pensii ?    [In Politie ?     [ In legi ?    [In justitie ?   [ In magistrati ?    [ In avocati ?   [In ziaristi ?    [In contabili ?  [In medici ?   [In psihologi ?   [In profesori ?   [ In preoti ?   [In liderii de opinie ? 

Niciun comentariu: