Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 11 noiembrie 2013

Starea natiunii ?

De foarte multe ori conationalii  nostri sunt tentati din varii motive ( si uneori chiar incurajati ) sa se autoacuze si sa se blameze singuri . Zilele trecute , platforma Contributors.ro pe care o frecventez in mod curent pentru diversitatea de opinii si limbajul in cea mai mare parte civilizat si decent,  a prezentat si ceva de genul : 




Harald spune:10/11/2013 la 17:16  
Românii sunt o națiune profund bolnavă, aproximativ 85% dintre adulți au probleme psihologice, iar din ăștia 85%, undeva spre 30% au chiar probleme psihiatrice, în ciuda faptului că umblă liberi pe stradă. Pentru cine contestă cifrele, faceți un sondaj cu privire la oportunitatea bătăii în educația copiilor, vedeți și ce spun psihologii despre asta și ne-am lămurit imediat :)
Faptul că aproximativ 1.000 de oameni, prin eforturile LOR, nu ale națiunii, au dus țara în NATO și în UE nu înseamnă că societatea a devenit instantaneu sănătoasă la cap prin aderarea la cele două organizații. 
http://www.contributors.ro/politica-doctrine/societate-sanatoasa-cu-oameni-bolnavi-%e2%80%93-formularea-problemei/#comment-159750


Cel mai bun contrargument la aceste afirmatii fara nici o acoperire este prezentarea exacta a locului real pe care il ocupa romanii la scara globala si la un indicator psihologic fundamental  : 



O hartă uimitoare a depresiei la nivel global 



(Max Fisher/Washington Post)
Sursa: washingtonpost.com 



HARTA DEPRESIEI 
Ţările „roşii” sunt cele mai depresive 






Opinia de mai sus ( foarte  curajoasa sub pseudonim ) am comentat-o aici : 


Sergiu Simion spune:
” Românii sunt o națiune profund bolnavă, aproximativ 85% dintre adulți au probleme psihologice, iar din ăștia 85%, undeva spre 30% au chiar probleme psihiatrice chiar daca umbla liberi pe strada ( 1 ) ” .“Pentru cine contestă cifrele, faceți un sondaj cu privire la oportunitatea bătăii în educația copiilor ( 2) , vedeți și ce spun psihologii despre asta și ne-am lămurit imediat ” .“Faptul că aproximativ 1.000 de oameni, prin eforturile LOR, nu ale națiunii, au dus țara în NATO și în UE nu înseamnă că societatea a devenit instantaneu sănătoasă la cap prin aderarea la cele două organizații.” ( 3)
(1) Parol d`honneur ! :) ) Natiune „profund bolnava” ?!
Cine v-a indus ideea ca „oportunitatea bataii in educatia copiilor” (sic !) se afla la romani la cote atat de astronomice ?!
Ori va place sa scoateti iepuri din palarie , ori v-a pacalit cineva cu cifrele acestea abracadabrante.
Mai exact, confundati copacii cu padurea si aruncati fumigeme sub acoperire ( pseudonimul e foarte confortabil, nu ?) pentru ca neaparat vreti sa aplicati proverbul „pestele de la cap se strica si de la coada se curata” , adica in buna traditie de la noi vreti sa tratam numai efectele , dar nu sa inlaturam si cauzele lor .
Altfel spus, unde si sub care flamuri ati invatat dvs sa aruncati cu nonşalanţă diagnostice globale la adresa (tuturor) romanilor pentru ca ulterior sa-i trimiteti ( eventual ) in corpore la psiholog/psihiatru ?
Chiar sa nu stiti ca orice roman care isi ia carnet auto, orice roman care se angajeaza , orice militar/ politist/ magistrat , profesor, etc. da un examen psihologic , deci romanii sunt printre cei mai testati cetateni europeni ?! ( Cat de bine si cu ce folos, asta este alta problema ). In domeniul social, a trece de la unul/unii la toti nu se mai cheama „metoda psihologica inductiva”, ci pur si simplu dogmatism ca sa ne exprimam elegant. Exact asta faceau si nazistii si comunistii, (http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/grosu/spcreier/ ) .
( 2 ) E drept , sarja „patriotica” de invective la adresa natiei a fost odata la moda , parca ziceau unii prin anii `90 ca limba romana trebuie folosita numai pentru injuraturi … Acum veniti dvs si ne invatati ca a aparut si o moda prin care se inventeaza boli ca sa fie tratati bolnavi ( altii le-au inventat deja romanilor si o „nevroza balcanica” ) . Dupa dvs , e ca si cum nu le-ar fi ajuns romanilor faptul ca , inchisi peste jumatate de secol in propria lor tara devenita inchisoare, i-au vanat si batut destul comunistii si securistii care s-au ales singuri in fruntea lor. Mai mult decat atat, acum au preluat modelul cu sete,  adica isi bat singuri si copiii de acasa !!.
Daca tot vreti sa faceti aceste “exercitiile de admiratie” la adresa romanilor si la starea lor psihica reala care va intereseaza atat de mult , atunci cititi ce scriu si altii care chiar fac cercetari stiintifice comparative intre natiuni ( si aici vedeti exact unde se afla romanii nu unde vreti sa-i vedeti dvs ) , chiar le si semneaza , deci nu le dau anonime ca altii :
In sfarsit , o declaratie foarte interesanta in context apartine doamnei Alina Mungiu-Pippidi , fost psihiatru , care a declarat cu multi ani in urma ca a renuntat la aceasta profesie pentru faptul uluitor ( si bizar pentru dvs,) ca cele mai multe cazuri cu care s-a confruntat in spitalul de psihiatrie nu erau atat cazuri clinice, cat cazuri sociale…
( 3 ) In mod involuntar ne furnizati si momente de umor dar din pacate numai la nivelul strazii . Ce inseamna „societate sanatoasa la cap ” ?! Care cap, numai dvs stiti , dar in mod cert prin intrarea Romaniei in Uniunea Europeana si prin aderarea expresa la democratia si civilizatia europeana , romanii au castigat enorm ( sondajele arata demult ca ei stiu acest lucru , dar nici dvs si nici cei care v-au fost dascali inca nu ati aflat ). Se mai intampla.

Sursa : http://www.contributors.ro/politica-doctrine/societate-sanatoasa-cu-oameni-bolnavi-%e2%80%93-formularea-problemei/#comment-159805




Update 

Alte comentarii anonime care arata starea de fapt de la noi si adevaratele dimensiuni ale manipularii mediatice : 



Ela spune:
S-ar putea ca problemele profunde ale societatii romanesti sa nu-si gaseasca solutiile,atata timp cat cei care le cauta,continua sa se preocupe de interpretarea(!) efectelor generate de respectivele probleme..Ca si in medicina,exista unii practicieni care se limiteaza,pentru stabilirea diagnosticului,la analizarea simptomelor bolnavului,si altii care trateaza fiecare pacient individual;acestia din urma se pare ca ar avea mai mult succes!?
S-a observat astfel ca uneori,bolnavul desemnat ca atare si trimis la doctor,nu este neaparat cel care are nevoie de ingrijiri medicale…
Iata un exemplu concret:intr-un cuplu,sotia este cicalitoare,geloasa si se considera neglijata.Cu cat sotul,care detesta scandalul,este mai impaciuitor si mai calm,cu atat ea este mai convinsa de statutul ei de victima,conflictele astfel se inlantuie si se acutizeaza,culminand cu depresia…sotului!El se duce la medic,unde i se dau,invariabil, medicamente care sa-l calmeze(???),dupa care vine inapoi acasa…Este foarte probabil ca, climatul redevenind ostil,deoarece sursa persista,depresia lui sa nu fie niciodata vindecata!
Statul roman este sanatos pentru ca face parte din UE si NATO?Discutabil…
Ortodoxii si democratii sunt categorii DISTICTE din p.d.v. al valorilor morale respective,al exigentelor sau al modului de raportare la societatea din care fac parte?Putin probabil…
Montaigne se intreba cine este “mai barbar”,dintre omul care omoara un alt om ca sa-l manance,si altul care comite aceeasi crima pentru ca celalalt are o alta religie…?Isi raspundea simplu si inteligent “Que sais-je?”….adica “habar n-am!”,si aceasta dovada de umilinta cred ca este singura reactie capabila sa impiedice inlocuirea permanenta a unei gandiri absolutiste cu alta,a unei dogme cu alta,etc.
Preocuparea tuturor romanilor este aceea de a trai sanatosi,in pace si prosperitate,si la aceste exigente absolut legitime,atat responsabilii religiosi cat si cei politici raspund la unison:este utopic,nu se poate!
Apoi,sustinatorii fiecarei “tabere” au o reactie complet absurda:se invrajbesc unii contra altora ca sa se legitimeze doar propria justificare a “utopiei”,ceea ce nu schimba cu nimic,practic,realitatea vietii unora sau a altora…
Cred ca azi,mai mult ca oricand,primele versuri ale imnului national trebuiesc exprimate in actiuni concrete!

  • euripide spune:
    cind intri in spatiul romanesc patrunzi intr o alta lume.
    cei care au o intelegere mai larga nu mai sint in tara.
    restul au ramas la mina analistilor si tuterilor de presa sau televiziune. ei n o sa caute cauzele ci o sa ti descrie efectele. o sa asculti la nesfirsit povesti despre comunisti, capitalisti, politruci analfabeti si oameni fara coloana vertebrala. puterea lor de intelegere (care bunaoara i ar face superiori) se rezuma la enumerarea mizeriilor si nu la cautarea cauzelor si inlaturarea lor. oricum, e util, romania de azi te ajuta sa intelegi cum a fost posibila dictatura olteanului gingav inconjurat de academicieni si sprijinit de militieni.

Niciun comentariu: