Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 8 decembrie 2013

Dependentele economice sau prezumtia de vinovatie aplicata cetateanului



Recent a fost semnalat un caz tipic de paradox fiscal si birocratie absurda intr-un sistem bazat pe controlul social total  in care cetateanul devine dator statului  chiar fara sa fie stie si pentru o suma care poate nici nu a incasat-o  : 


În 2013, mai multe milioane de români au fost puşi în faţa unui nou paradox fiscal: pentru simplu fact că au statut de acţionar la un SIF, care a repartizat dividende, sunt datori cu 44 lei către Casa Asigurărilor de Sănătate. 
O plată pe care nici nu ştiu că o au de făcut, pentru o sumă pe care cei mai mulţi dintre ei nu au încasat-o şi nici nu stiu că o au de încasat! (s.n.)
ARSIT a fost sesizata, recent, în legatură cu aplicarea CASS asupra veniturilor din dividende asupra acelora care au calitatea de acţionar la cele 5 Societăţi de Investiţii Financiare, obţinută prin programele de privatizare în masă.
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/milioane-de-romani-ar-putea-fi-datori-la-stat-fara-sa-stie-187640.html

Problema este ca desi o masura birocratica poate prejudicia mii , sute de mii  sau chiar milioane de romani , in buna traditie a principiului :" functionarul greseste ( sau nu!) , dar cetateanul intotdeauna platateste ! ", nu exista o  instanta neutra la care cetatenii pot apela si care sa le apere drepturile . Cu toate ca sunt toti afectati in acelasi timp de o astfel de masura , fiecare se descurca cum poate, mai exact in fata abuzului statului, institutiilor si functionarilor lui este intotdeauna pe cont propriu .

Niciun comentariu: