Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 20 decembrie 2013

Mesaje catre natiune

Acum 3 zile a  fost publicat intr-un ziar dintr-o anumita parte a presei , un foarte interesant mesaj catre natiune ( prin traditie nescrisa,  decembrie a devenit o luna foarte importanta pentru romani  ) intr-un moment propice  in care pana si pastorala de Craciun a patriarhului Daniel se intoarce catre  cele lumesti http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16218568-patriarhul-daniel-pastorala-craciun-transmitem-generatiilor-viitoare-binecuvantare-sau-poluare.htm )  :


 

sursa :http://inliniedreapta.net/insemnare/mesaje-cu-cheie/ 




 Acest mesaj sibilinic din 17 decembrie semnaleaza cate ceva din structura ascunsa a mentalitatii de tip buncar , respectiv o gigantica plasa de paianjen in care se zbate inca firava mentalitate democrata si europeana de la noi. De la dubla realitate comunista in care sub ceva se ascundea de regula altceva, la dublul limbaj care a generat schizofrenia sociala comunista in care neincrederea in celalalt si suspiciunea generata de teama si instinctul de conservare au minat orice comunicare sincera in spatiul social , s-a trecut acum  la noul trend-fluviu al conspirativismului si ermetismului unor constructe gen “oculta mondiala” ( aici un Pavel Corut, un colonel Dogaru, un Gheorghe Teava ,etc. se simt ca pestele in apa ) in care complotul impotriva Romaniei este deja unul la nivel cosmic iar cei care il semnaleaza vor sa fie perceputi ca lideri providentiali nu numai ca “salvatori ai crestinatii” ca in Evul mediu , ci si ca salvatori ai tarii , neamului, Europei, planetei si umanitatii. 
Problema este ca totul tine doar de un limbaj care nu trebuie sa fie musai acoperit si de realitate ( faptele mai pot sa astepte… ) . 
Totusi , ca sa dam Cezarului ce este al Cezarului, totul a inceput cu marele maestru de ceremonii Ion Iliescu care si-a sustinut in timpul Revolutiei si in timpul Mineriadelor propria-i realitate pe care o sustine fara sa clipeasca si acum, realitate care nu prea avea legatura cu ceea ce traiau cetatenii impuscati sau batuti pe aici sau cu ceea ce vedeau occidentalii de afara , exact ca la prima mineriada  cand ziaristii occidentali i-au spus prim-ministrului Petre Roman ca vin de pe strada unde au vazut cum cetatenii sunt batuti cu bate de catre mineri , iar prim-ministrul de atunci le-a dat un raspuns care pur si simplu i-a blocat pe occidentali : “N-ati vazut bine ! ” ( scena antologica a fost data in direct de catre TVRL ) . Partea buna a democratiei este ca oricine are dreptul la propriile lui convingeri si la propria lui realitate pe care si le poate sustine pana in panzele albe chiar si dupa gratii daca a ajuns cumva acolo. 



Pe de alta parte, astazi se putea citi intr-un ziar din cealalta parte a presei , ceea ce am putea numi raspunsul natiunii la acest gen de mesaje sibilinice  : 



" Daca ai raspuns DA la mai mult de sase dintre intrebarile de mai jos, atunci afla ca simptomele tale sunt deja vizibile cu ochiul liber.


  • 1. Afisezi cu usurinta o figura de “n-am fost eu ala”?
  • 2. Ai ajuns sa crezi aproape tot ce declari prin interviuri sau de la tribuna Ministerului sau Parlamentului?
  • 3. Atunci cand cineva (oricine) te critica, ca sa te aperi incerci sa-i rastalmacesti argumentele, ii contesti buna credinta si, atunci cand omul devine insistent, incerci sa-l pui la respect insultandu-l intr-un mod aparent politicos?
  • 4. Crezi despre tine ca esti o persoana flexibila, maleabila, care, la o adica, poate sta de vorba cu oricine?
  • 5. De cand ai ajuns pe functie faci tot posibilul sa-ti rafinezi vestimentatia, sa porti ceasuri scumpe si sa cunosti bauturi cat mai fine?
  • 6. Crezi ca esti un politician mai inteligent, cu mai mare potential si mai bun decat majoritatea colegilor tai (indiferent de partidul lor de provenienta)?  
  • 7. Crezi ca multi dintre adversarii tai sunt dispusi sa sacrifice la fel de multe lucruri ca si tine pentru bani si putere daca li s-ar da ocazia s-o faca?  
  • 8. Decat prieteni, preferi sa ai mai degraba colaboratori fideli?
  • 9. In viata aparentele conteaza mai mult decat faptele?
  • 10. Dimineata cand te urci in masina te simti puternic, triumfator ca un om care a invins viata si nu ai indoieli in privinta a ceea ce faci?" 
Jorge Bergoglio*)  - Coruptie si pacat” ) 
Sursa : http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-16245939-cadou-craciun-pentru-politician-corupt.htm?cfnl=



Nota

*) Jorge Bergoglio -  http://ro.wikipedia.org/wiki/Papa_Francisc

Niciun comentariu: