Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 2 ianuarie 2014

Ideologie , adevar , responsabilitate



Comentariul de mai jos a fost postat pe Contributors.ro ( http://www.contributors.ro/cultura/anti-nostalgii-adevar-responsabilitate-neuitare/) si are legatura cu alte doua articole aparute aparute pe aceeasi platforma ( http://www.contributors.ro/politica-doctrine/un-aristocrat-rosu-ion-gheorghe-maurer-si-pseudo-justitia-comunista/ ; http://www.contributors.ro/editorial/icj-la-aniversare-o-alta-obligatorie-aducere-aminte-si-un-omagiu-adus-acelora-care-au-spus-nu/




Sergiu Simion spune:
01/01/2014 la 13:52

” Nu stiu cum am ajuns ca apostatii au ajuns mai eroi decat eroii care au avut curajul de a spune nu.
Sunt mai laudati (nu ma refer la textul de fata), mai respectati. Si apoi ceilalti care au spus adevarul atunci!? Cei care au spus ca totul este minciuna si crima… ? ”

Intr-o societate duplicitara de gradul doi sau mai exact o societate a diversiunii ( http://www.contributors.ro/cultura/cultura-libertatii-si-sansele-dreptei-intelectuale/#comment-35075) transformarea albului in negru si a negrului in alb este un principiu de baza valabil in acest caz si pentru problema adevarului si responsabilitatii .
Din acest punct de vedere, din comentariul lui Ilie Iancu pe care il citati din nou , lipseste o singura sintagma ( ” miscarea legionara” ) pentru ca sa avem panoplia completa a tezelor de baza folosite in combaterea dusmanului de clasa din trecut si pana in zilele noastre de catre Securitate si adeptii mentalitatii securiste :

“…se aduce un omagiu si se clameaza meritele politice ale unei liste intregi de personalitati ale extremei drepte romanesti, antisemita si xenofoba, din perioada interbelica.”

” Nu stiu cate persoane au fost ucise prin Codul penal din 1968 ( ce a fost inainte nici nu mai conteaza ! -s.n.) , dar ceea ce cunoastem cu totii este faptul ca, in baza legislatiei rasiste din perioada 1940-1944, promovata de multi din cei omagiati in articolul de fata, sute de mii de oameni au fost jefuiti de bunurile lor si trimisi inclusiv in lagarele mortii.
Ma mir ca o tanara profesoara de drept, cu studii in occidentul democrat, precum doamna Diana Ionescu, sa ceara public omagierea si supralicitarea meritelor politice ale unor “personalitati” ale fascismului romanesc! ”

Conform acestor ” teze ” , Noica, Cioran , Mircea Eliade, etc. ar trebui radiati din cultura romana pentru ca in tinerete au avut simpatii de dreapta , iar daca unii dintre ei au facut inchisoare , au meritat-o, si atunci nu trebuie sa ne mai miram ca auzim in spatiul public si fraze criminale de genul :

” Imi pare rau ca n-au murit mai multi oameni in Revolutia din 1989 ”
Mircea Dogaru





Probabil de aceea am ajuns sa traim in democratia lui Ilie Iancu si a lui Mircea Dogaru, nu in democratia lui Corneliu Coposu.

P.S. Dupa comentariul de tip “invatamant politico-ideologic” al lui Ilie Iancu, la acelasi articol
a mai aparut un comentariu de substanta al unui al unui cercetator care, dincolo de Gheorghe Cuza si Istrate Micescu , pune degetul pe rana intr-o societate inca plina de tabu-uri.

Niciun comentariu: