Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 4 februarie 2014

Cicerone Ionitoiu. Un dialog intre generatii


In septembrie 2005,  la " Conferinta de la Pitesti " dedicata " Experimentului Pitesti " ( Fenomenul reeducarii ) , am sustinut o comunicare despre confiscarea domeniului psihologic de catre structuri straine acestuia :


Istoria conspirativa a psihologiei si controlul social in postcomunism



Cu aceast prilej am avut onoarea de a cunoaste personal , printre multi alti detinuti politici, pe Vasile Paraschiv si Ion Gavrila Ogoranu (  sunt printre cei mai impresionanti , mai normali si in acelasi timp mai simpli si mai modesti oameni pe care i-am cunoscut ) , personalitati cu un destin exemplar si de o calitate umana si morala de exceptie , care nu mai sunt printre noi . 
Reprezentantii acestei generatii dispar rand pe rand.
Din aceeasi generatie , pe Cicerone Ionitoiu nu l-am cunoscut personal, ci doar prin corespondenta. Dialogul de mai jos a avut loc in 2009 ( raspunsul primit a fost redactat initial la o veche masina de scris ) si ne arata cat de uman si de moral gandeau de fapt cei care au fost pedepsiti pe nedrept si fara nici o vina,  de catre un sistem criminal care i-a vanat toata viata si le-a atribuit tot lor dorinta "razbunarii sangeroase". 



On Sat, 5 Dec 20 09 11:54:46 +0100


      Domnului ,

      Cicerone IONITOIU


Buna ziua,

Numele meu este Sergiu Simion si sunt psiholog ( am practicat 18 ani aceasta profesie pe care ulterior , si in mod constient,  am refuzat sa o mai practic) . 
Nu as scrie aceste randuri daca nu as fi convins ca singura salvare pentru aceasta tara minunata dar aflata  in faliment total ( social, economic si moral ) si pentru fiecare suflet de aici ( din cate mai exista cu adevarat ) este cea morala respectiv refacerea spatiului moral iar Dvs , si cei ca Dvs , ati ramas singurele repere morale in aceasta  situatie patologica .
Din pacate, si stiti deja acest lucru poate mai bine decat mine, lupta Dvs nu s-a terminat iar a noastra ( mai exact a unora dintre noi... ) abia incepe.
Va propun in masura timpului si posibilitatilor, o colaborare  in ceea ce priveste valorile si ideile care tin de o lume morala , democrata si normala.  In acest sens am o modesta contributie prin articole publicate in mediul on-line din Franta ( Asymetria ) , SUA ( New York Magazin ) si Germania Agero Stuttgart ),etc., pentru acest comportament "deviant" platind un pret social si personal proportional cu indrazneala atitudinii.
Articolele ( boicotate in tara ) au avut ca tema principala confiscarea domeniului psihologic de catre militari , fosti securisti si "structuri" dar , si aici este  propunerea mea de colaborare, multe dintre articole sunt de fapt analize ale societatii romanesti actuale si ale spatiului public romanesc din perspectiva politica, sociala si morala , iar difuzarea unora din ele printr-un mediu de mare impact ar putea fi benefica (bineinteles, daca Dvs si "Universul Romanesc" veti considera important acest lucru ).
In orice caz, si nu este o afirmatie gratuita, sunt convins de multa vreme ca singura sansa de renastere morala a tarii va veni de la romanii din diaspora. Aici, chiar daca sunt  milioane de romani normali, nu au nici o sansa de afirmare din cauza unui sistem diabolic ( spun asta ca ateu ) de supraveghere , control si manipulare a informatiilor din spatiul social, dar si a mintilor si comportamentelor oamenilor.

Cu toata stima,

Sergiu Simion
psiholog

https//sergiusimion.blogspot.com










Note 

*) Comunicarea a fost trimisa in termenul stabilit pe adresa organizatorilor " Simpozionului de la Pitesti" , dar am primit atunci pe mail o reactie foarte virulenta din partea unui membru  al IRIR care s-a prezentat ca cercetator si considera pe scurt  ca aceasta comunicare nu ar trebui sustinuta.
Comunicarea am sustinut-o totusi personal la una din sectiunile simpozionului , dar desi a fost trecuta pe lista oficiala a lucrarilor , nu a mai aparut si in volumul tiparit ulterior care cuprindea textele prezentate la acel simpozion.
Foarte interesant , pe langa acest membru al IRIR ( probabil ca au mai fost si altii ) , la acel simpozion erau multi cercetatori tineri de la CNSAS care au facut o nota parte fata de detinutii politici care prezentau si ei comunicari , dar de o alta factura. 
Am fost uimit de critica acerba facuta de tinerii cercetatori de la CNSAS comunicarilor facute de catre detinutii politici care redau in lucrarile lor nu numai suferintele proprii , ci si spiritul acelei epoci ( valori, educatie, cultura ). 
In esenta , tinerii cercetatori au evitat cu obstinatie  sa se pronunte in vreun fel asupra suferintelor detinutilor politici, in schimb laitmotivul suprinzator si declarat era acela ca inainte de 1945 in Romania exista numai saracie , subdezvoltare, primitivism si incultura. 
Asistand la o asemenea scena in care comunicarea unui fost detinut politic a fost atacata de mai multi cercetatori nu prin argumente , ci prin atribuiri , etichete , etc.  l-am intrebat pe cel aflat langa mine daca s-a mai intamplat asa ceva . 
Am aflat cu aceasta ocazie ca la simpozionaele si conferintele organizate de detinutii politici , exista acelasi tip de reactie din partea cercetatorilor acreditati . Ei s-au obisnuit deja cu aceste reactii si nu le mai iau in seama.
I-am spus ca ce se intampla este si nedrept si  deontologic vorbind , incorect. . Reactia acelui fost detinut politic m-a uluit. Mi-a explicat simplu ca scopul lor, al fostilor detinuti politici, este sa-si faca publice suferintele indurate, experientele traite, opiniile si cunostintele despre epoca aceea , respectiv sa ajunga in presa din tara si din afara ei ,  restul nu conteaza.
Dar daca ar intra in conflict " ideologic" cu acesti tineri cercetatori , ar castiga poate o batalie , dar ar putea pierde razboiul , respectiv sa nu mai aiba posibilitatea de a mai organiza si alte intalniri , deci vor pierde aceasta oportunitate de a-si face auzita vocea in tara si in afara ei.

Niciun comentariu: