Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 14 februarie 2014

Coşmarul oricărui părinte şi in orice ţară



Motto


ARTICOLUL 22 (1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
ARTICOLUL 23(1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.
CONSTITUŢIA ROMÂNIEI

" Se numeşte Iulia Ionescu şi este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti. Are 15 ani, ochii verzi, părul lung, şaten închis. Iulia a dispărut ieri, 12 februarie a.c., pe drumul spre şcoală, 
 De la staţia de metrou Eroilor, fetiţa trebuia să ia o maşină până la Cişmigiu, unde este liceul în care învaţă. De fiecare dată când ajungea la şcoală, Iulia îi trimitea un SMS mamei ei, să o anunţe că e bine. Ieri, acel SMS n-a mai venit. După ce l-a aşteptat în zadar, mama a sunat-o, însă telefonul Iuliei, de atunci şi până acum, este închis. Iulia este o elevă olimpică, o fetiţă cuminte şi silitoare." 

www.dcnews.ro



Este cel mai groaznic cosmar al  oricarui parinte si cand acest lucru se intampla exact in centrul Bucurestiului , societatea romaneasca are o problema extrem de grava pe langa multe alte probleme la fel de grave .
In acest caz, si fiind vorba de o fata cuminte de la Sf. Sava , presa vuieste, fotografia ei a fost data cel putin la unele posturi TV , si nu ne ramane decat sa speram ca aceasta disparitie va fi rezolvata foarte rapid si in conditii de siguranta a copilului.



  Final fericit. Iulia a fost gasita !  


Problema este ca aceste disparitii de copii si nu numai , nu sunt ceva recent si nu prea sunt semnalate la televizor sau in ziarele importante, acestea au de multe ori alte prioritati . Mai mult decat atat, in multe cazuri nu prea se actioneaza rapid sau  chiar se actioneaza in mod diferentiat. Neoficial,  am aflat de exemplu ca atunci cand a fost semnalata disparitia fetitei unui "ştab"  ( director al unei firme de paza ,cred)  aceasta a fost gasita in numai 3 ore , dar din ceea ce am inteles nu in toate cazurile se doreste sa se intervina atat de rapid.

Cum  de cativa ani stau in Bucuresti,  sunt efectiv ingrozit de anunturile de acest tip si de exact cateva secunde ( nici nu ai timp sa retii numele copilului sau tinerei care a disparut !),  intercalate intre reclame stupide si care apar numai pe monitoarele din unele mijloace de transport in comun din Bucuresti ( este vorba de autobuzele de tip Mercedes dotate cu asa ceva ) sau sunt puse in Gara de Nord sau in alte locatii  din Bucuresti de catre apropiatii persoanei disparute ( "Daca ati vazut-o, sunati la ...Va imploram ! Familia si prietenii ") .
Exemplu de afis din Gara de Nord :






Update 
Exemplu de disparitie din 2005 :

• Andreea Simona Simon, 17 ani, Miercurea Ciuc. LA 15.12.2005 A DISPĂRUT DE LA DOMICILIUL DIN MIERCUREA CIUC, UNDE STĂ FĂRĂ FORME LEGALE. S-A STABILIT CĂ MINORA FUSESE LA CUMPĂRĂTURI, LA MAGAZINUL DIN APROPIEREA LOCUINŢEI. LA PLECARE AVEA LA EA 100 RON DAŢI DE CĂTRE TATĂL SĂU. LA DATA DISPARIŢIEI ERA ÎMBRĂCATĂ CU O GEACĂ DE IARNĂ, PÂNĂ ÎN TALIE, DE CULOARE CREM ÎNCHIS, PREVĂZUTĂ ÎN LATERAL, PE MÂNECI, CU O BANDĂ DE CULOARE ROŞIE, PANTALONI DE TRENING DE CULOARE ROŞIE CU DUNGI ALBASTRE ÎN LATERAL, GHETE DE CULOARE MARO, CAPUL DESCOPERIT, AVÂND ASUPRA EI LA DATA DISPARIŢIEI O PLASĂ DIN MATERIAL TEXTIL DE CULOARE MARO ÎNCHIS.
http://www.gandul.info/stiri/lista-integrala-a-celor-25-de-copii-disparuti-pentru-care-guvernul-ar-trebui-sa-depuna-toate-eforturile-si-celulele-de-criza-pentru-a-fi-gasiti-12086114


Din nefericire, mass-media de la noi si autoritatile au cu totul alte prioritati in raport cu cele ale cetatenilor, ele sunt preocupate de exemplu de tabloidizare, legalizarea prostitutiei si de relaxarea Codului Penal.


Niciun comentariu: