Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 15 februarie 2014

Retelele sociale si personalitatea


O veche iluzie rationalista a captat recent atentia cercetatorilor  de la IBM* ) care afirma ca pot descifra personalitatea unui om doar dupa activitatea sa pe o retea sociala respectiv prin cuvintele folosite de catre acesta .
In aceasta viziune , 200 de tweet-uri  sau 2.500-3.000 de cuvinte ar fi suficiente pentru a genera un profil psihologic (  personalitate, valori, nevoi ). 
Pana acum , cercetatorii s-au ocupat deja de Occident dar aventura abia acum urmeaza ("we need to move on to eastern culture as well. That’s another adventure." ).
Principala problema ( de fapt insurmontabila in acest caz ) este aceea ca exista o diferenta esentiala intre eul public si eul privat ( oamenii nu isi impartasesc convingerile intime pe retelele sociale ).   
Din acest punct de vedere , si intr-o cultura ca aceea a noastra in care  diferenta intre ce se spune si ce se crede , intre ce se spune si ce se face  , este inca  una maxima ,  un asemenea profil ar avea pentru  retelele sociale  exact valoarea predictiilor sociologice pentru alegerile politice . Infima.  




Exemplu de profil psihologic :


Dean Takahashi's Twitter personality





Source : http://venturebeat.com/2013/10/08/ibm-researcher-can-decipher-your-personality-in-200-tweets/



*)Dean Takahashi : IBM researcher can decipher your personality from looking at 200 of your tweets

Niciun comentariu: