Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 25 martie 2014

INCRA sau anihilarea principiului secretului si democratizarea informatiei globale


Pana in prezent , economia mondiala a fost practic dominata de  3 agentii americane private de evaluare a rating-lui ( Standard & Poor’s, Moody’s și Fitch )  care , cu metode neexplicate niciodata , evalueaza pe o scala de la   "AAA" ( produs cu randament de top ) la BBB -( investiție riscantă  ) practic  tot ceea ce se poate evalua :  de la produsele financiare ca titluri de valoare garantate cu ipoteci,  companii, banci, si pana la economiile  nationale ( deci evalueaza chiar tari !). In toate aceste cazuri , nu numai cetatenii obisnuiti , ci chiar specialistii si guvernele nationale deveneau simplii spectori ai unei prezentari eliptice si criptice din care de fapt nimeni nu intelegea nimic, dar poate tocmai de aceea erau obligati sa accepte un verdict decretat apodictic.

Annette Heuser de la  Fundația Bertelsmann propune o solutie cu adevarat revolutionara prin infiintarea unui model de agenție de evaluare non-profit pentru risc suveran (INCRA ) ce ar schimba sistemului actual prin faptul că ar adăuga un jucător non-profit . Aceasta noua agentie  ar fi bazată pe o structură foarte clară de guvernare, care ar evita orice conflict de interese și ar include multe părți interesate din societate. INCRA nu ar fi deci doar o agenție de rating europeană sau americană, ci ar fi una cu adevărat internațională si transparenta  care spre deosebire de sistemul actual ar face publice nu numai evaluarile , ci si indicatorii si metodologia folosita !

Prezentarea de mai jos  este o exceptie nu numai prin claritatea expunerii si calitatea argumentarii logice , ci si prin farmecul personal pe care il genereaza o persoana educata si competenta care gandeste normal si crede in valorile democratice : 




( Pentru traducerea in romana : 
http://www.ted.com/talks/annette_heuser_the_3_agencies_with_the_power_to_make_or_break_economies?language=ro ) 



Reactii ale cititorilor

Slavu la 25 martie08:26 a spus:
Studiile si respectiv clasificarile acestor trei agentii nu pot fi obiective din mai multe motive.In primul rand ele servesc marilor oligarhii economico-financiare pentru a-si mentine dominatia impotriva potentialilor rivali.Nimeni nu stie cum ajung la anumite incadrari,dar influenta rezultatelor acestora este determinanta.Infiintarea unei agentii non profit de genul INCRA si acceptarea unanima a studiilor si rezultatelor acestei agentii este o solutie ideala dar imposibil de realizat.
Albert Guilmont la 25 martie07:00 a spus:
Pentru cei care citesc acest articol şi se entuziasmează la gîndul că lumea ar putea fi mai bună, am o predicţie. Una lucidă, bazată pe precedent. Împotriva unui astfel de nou competitor, apărut în lista scurtă a agenţiilor de evaluare, se vor lua cîteva măsuri, cum ar fi: 1. se vor mai înfiinţa cîteva agenţii similare cu ICRA, poate chiar cu nume asemănător, pentru a crea confuzie în piaţă. 2. aceste agenţii fantomă vor trimite, deliberat şi planificat, semnale contradictorii în piaţă pentru a slăbi încrederea în "agenţiile transparente" 3. "Greii" agenţiilor de rating vor orchestra două-trei evaluări "de succes", ceea ce nu e dificil, avînd în vedere nivelul foarte ridicat al corupţiei la nivel înalt. ... Cum le veţi recunoaşte? Ca orice business, contează balanţa costuri-rezultate, aşa că activitatea acestor falşi competitori va fi preponderent on-line, fără workshopuri sau publicaţii costisitoare.
Mircea Prodan la 24 martie23:20 a spus:
Excelent articol! Femeia are perfecta dreptate!

http://www.capital.ro/annette-heuser-cele-3-agentii-cu-puterea-de-a-determina-soarta-economiilor.html

Niciun comentariu: