Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 8 aprilie 2014

Absenta moderarii in dialogul public

Platforma Contributors.ro ne ofera, din nefericire ,  inca un exemplu de pseudo-dialog coborand stacheta  si promovand in spatiul public  agresivitatea verbala si limbajul de cartier sub pseudonim sau chiar in nume propriu. Pe de alta parte, lipsa de reactie sau dezertarea administratorilor si moderatorilor forumului  este un bun prilej pentru autorul unui articol de a ridica manusa aruncata ... si de a continua in acelasi ton :





E randul tau

Asa, cenzureaza mah distrusule...Bine ca esti mare razboinic si chemi la lupta impotriva Rusiei si esti ironic nevoie mare cu toti da’ cand te ia unu-n balon, gata nu-ti mai place. Pai mah baiatule, ori suntem golani ori nu mai suntem. Esti Muhamad Ali al ironiei cata vreme adversarul nu da inapoi. Trista figura esti tu mai Algica.N-o sa publici tu nici pe asta da io ma distrez stiind ca-l vei citi ca si pe celelalte doua. Noapte buna, fatza palida.

de: Bogdanel

Dragos Paul Aligica spune:                                                               Dragos Paul Aligica
Da. Asta e nivelul. Si insista, insista, insista in stupiditatea si inanitatea lor.
Spre aducere aminte cu cine si cu ce avem de a face, e bine sa lasam din cand in cand si cate un exemplar ilustrativ sa-si dea masura.


N.B. In mod normal,  la o postare de acest tip administratorii si moderatorii forumului ar fi trebuit sa atentioneze imediat comentatorul pentru limbajul folosit ( recidiva atragand chiar banarea comentariului si comentatorului ) chiar daca acest comentariu pare sa fi fost declansat de o atitudine a autorului, dar nu o fac. Mai mult decat atat, autorul profita in mod suspect de aceasta ocazie  care se pare ca ii ridica mingea la fileu pentru ca sa recurga si el tot la un comentariu si la un limbaj ofensator !
Intr-o societate civilizata si pe un forum civilizat acest tip de comentariu nu ar trebui sa apara ( 1) , daca apare ar fi imediat amendat ( 2 ) si in nici un caz autorul nu ar recurge si el la ofense la adresa comentatorilor sai ( 3) . 
Cum toate cele 3 reguli ale dialogului  civilizat sunt incalcate iar pe Internet sub pseudonim poate fi oricine, nu poate fi exclusa total ipoteza ca unele atacuri sub pseudonim sa apartina chiar autorului care utilizeaza acest pretext pentru a justifica atacul la persoana practicat la adresa celor care ii critica ideile , articolele , si in mod special , maniera de a dialoga cu cititorii.  



Update

Un exemplu elocvent de pseudo-dialog din spatiul nostru social este reprezentat de intalnirea de gradul III intre doi titani ai atacului la persoana , respectiv comentatorul "lucid" si autorul Dragos Paul Aligica. Bineinteles , fara interventia administratorilor si/sau moderatorilor forumului, dialogul a decurs in aceasta maniera "savuroasa si pitoreasca" , tipic balcanica :



lucid spune:
“Avem mai nou si o miscare pravoslavnic-ecologist-sapiential-comunist-ocupist-legionaroida incipienta, rezonand in spirit si uneori pana la litera si virgula cu putul gandirii ideologului lui Putin”
Aligica, ai baut asa de dimineata? Daca te doare atat de mult de tzara fosta si a ta, de 4 aprilie cum de nu tzi-ai adus aminte de cei cinci mii de bucuresteni macelariti de cei astazi “ai tai”?
  • Dragos Paul AligicaDragos Paul Aligica spune:
    Domnule, ai dreptate, nu mi-am adus aminte. Dar nici dumneata nu ti-ai adus aminte sa-ti iei medicatia in ultima vreme. Vad ca o tii de cateva zile in forumul asta una si buna cu tot felul de date aniversare si comemorative. Fa, domnule, un calendar cu un tabel: data, ce trebuie sa aniversam sau comemoram si ce trebuie sa scrie in fiecare zi lumea la contributors. Nu vezi ca sistemul asta in care ne iei si ne mustruluiesti post factum pe fiecare in parte nu merge? Gresim mereu. Ia-o metodic si anticipativ.

Niciun comentariu: