Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 1 aprilie 2014

Despre oamenii normali si sinceri din politica romaneasca


Foto: Arhiva Familiei Coposu





Au fost odata...Dupa 25 de ani ,  romanii pot intelege abia acum cat de normali , de civilizati , si de europeni au fost oamenii care ar fi putut sa conduca Romania si i-ar fi asigurat normalitatea sociala,  dar  pe care i-au respins atunci cu atata ura ( e drept, cultivata cu ardoare in mass-media ) si aruncand in aer viitorul a cel putin doua generatii.
In prezent, romanii culeg ce au semanat si traiesc intr-un  adevarat cosmar politic si social ( "virtual cage") generat de mass-media si la cote mult mai inalte decat in anii `90 , cosmar prin care au pierdut si reperele , si valorile , si contactul cu realitatea .
Altfel spus, Romania a intrat si in UE si in NATO , dar cetatenii ei traiesc inca intr-un penitenciar social condus foarte abil de "clanurile securiste" ( Gabriel Liiceanu ) si de clonele fostilor tortionari ( mafioti, penali, plagiatori,hoti, escroci, interlopi,etc.)  pe care i-au votat cu atata ardoare in anii `90.
Din nefericire, istoria se repeta . La actuala stare de fapt din societatea romaneasca, vor mai trece inca 25 de ani pana cand romanii se vor elibera complet  de ceata si fumul din spatiul social  si vor relua lupta inceputa in anii `90 pentru reformarea societatii.
Dar va fi prea tarziu chiar si pentru cei care acum au 20 de ani ...


N.B.  Cinismul politicienilor romani este unul fara limite. Recent , pe unul din posturile noastre TV, celebra politiciana Ana Birchall  apostrofa un tanar care in 1989 avea 8 ani , amintindu-i ca la Revolutie ea avea 16 ani si se afla in strada...

Niciun comentariu: