Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 9 aprilie 2014

Scurta radiografie a propagandei post-sovietice si a mentalitatii de tip securist

Un comentator de pe Contributors.ro reuseste in numai cateva randuri sa schiteze bazele  propagandei post-sovietice pornind de la  (re)interpretarea datelor istorice prin care se ajunge ( numai ) la monitorizarea actiunilor NATO , Occidentului in general , si demonizarea USA ( prin contrast , este evident cine are de castigat din aceasta abordare ) . In acelasi timp , reuseste in mod implicit sa sintetize temele fundamentale si obsesiile anti-occidentale specifice mentalitatii de tip securist de la noi . 



Victor Giosan spune:08/04/2014 la 17:19 
Despre ce vorbim? Romania declarase razboi SUA in decembrie 1941, numai ca nu s-a gindit si la cine si cum poate bombarda; resursele de petrol ale Romaniei erau vitale Germaniei in purtarea razboiului si deci tinte legitime pentru Aliati – si alaturi de ele si infrastructura de transport; tinta a fost Gara de Nord si piederile civile s-au incadrat in specificul bombardamentelor strategice ale celui de-al doilea razboi mondial, indiferent unde au fost efectuate. Trebuie sa acceptam aceste victime nevinovate la fel ca si victimele nevinovate ale armatei romane pe frontul de est, ca un rezultat teribil si specific al razboiului al doilea mondial, dar atit si nu ca judecati morale atemporale – mai ales ca victimele din 4 aprilie 1944 nu au fost intentionate, spre deosebire de unele acte ale armatei romane mai putin glorioase ( vezi cazul Odesa).
Discutia despre 0 victime civile in conflictele militare este specifica numai al ultimilor decenii, un rezultat al imaginii tot mai negative a conflictului militar, un produs paradoxal al cresterii spectaculoase a preciziei si a limitarii utilizarii armelor numai la militari si se aplica de regula numai occidentalilor (s.n.) : se tine o evidenta riguroasa a tuturor civililor morti in Iraq in urma interventiei americare din 2003 (ignorindu-se victimile civile ale razboilului iraqo-iranian sau a gazarii kurzilor sau a macelaririi insurgentilor shiiti din Basra de catre Saddam) , se discuta intens despre orice greseala americana in Afganistan (fara a se numara executiile sumare ale civililor de catre talibani), s-au numarat toate victimele (foarte putine de altfel) ale bombardamentelor NATO in Serbia si Kosovo, dar nu prea se discuta despre cum a purtat razboiul Rusia in Cecenia sau in Georgia – cecenii civili sunt prin definitie teroristi.(s.n.)
Ca sa nu mai gresim alta data ar trebui sa acceptam cu totii o axioma clara “Occidentul este vinovat din principiu pentru orice rau facut de oricine, oriunde pe Terra ( s.n.) ” – asta ca sa stim de unde pornim discutia si sa ne aliniem cuminti la gindirea corecta. 
http://www.contributors.ro/fara-categorie/rusia-putinista-depaseste-deja-masura-cu-romania-ajunge/#comment-180902

N.B. Astfel de comentarii ar trebui promovate de catre administratorii si moderatorii Contributors.ro , si nu atacul la persoana practicat de catre cititori ( si chiar de catre autori ! )  de pe aceasta platforma.

Niciun comentariu: