Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 18 iulie 2014

Ingineria sociala post-comunista si mentalitatea de tip securist


La loc comanda ! Dupa  25 de ani de la Revolutie cei care mai dorm inca sunt treziti la realitate cu o singura fraza-şoc rostita de un absolvent roman de la Harvard care pune un diagnostic politic si social crunt pentru „o tara democrata si intrata in Uniunea Europeana” aratand cu cinism logica interna a megamasinii sociale care striveste romanii in mod planificat, metodic ( adica „stiintific” in termenii de alta data) …chiar si fara stirea presedintelui acelei tari( ?! :)) ca sa nu mai vorbi de cetatenii ei care (nu) au dreptul sa stie cine , ce, si de ce ii loveste fara preaviz :


Nu i-am dat studiile ( presedintelui Traian Basescu-n.n.). Nu sunt publice” ( :) ) )
Ioana PetrescuMinistru de finante
Sursa : http://www.contributors.ro/administratie/breaking-news-studiile-de-impact-pe-legi-sunt-confidentiale/

Ca sa intelegem cat de grava este situatia si ce efecte poatea avea o singura fraza a unui ministru educat la Harvard , este suficient sa comparam aceasta viziune a unui oficial din guvernul roman actual ( in asemenea cazuri fiecare cuvant este ales si masurat cu maxima atentie! ) , cu o alta din anul ……….1961 , dar dintr-o tara cu adevarat democrata :



Cuvântul “secret” însuşi este respingător într-o societate liberă şi deschisă iar noi, ca popor, ne opunem prin istoria şi moştenirea noastră societăţilor secrete, jurămintelor secrete şi procedurilor secrete. 
John F.Kennedy(The President and the Press: Address before the American Newspaper Publishers Association, 1961 )


Singurele corelatii posibile pot fi facute cu un text uluitor si imposibil de incadrat intr-o mentalitate democratica si scris de catre un absolvent al unor intitutii mai terestre , dar de la noi : Ion Duvac – Cultura de intelligence a decidentilor politici*) sau cu o teza la fel de uluitoare a unui absolvent roman instruit tot in Occident (http://www.contributors.ro/author/alexandru-cabuz/?bio) dar care vrea sa faca o reforma in sistemul de cercetare dezvoltare si inovare din Romania desi este convins ca noua elita respectiv clasa conducatoare a Romaniei si acum si pe viitor este formata tot din …ramasitele vechii elite comuniste si securiste**).
Ca sa nu fim totusi maliţioṣi , dupa 25 de ani am facut totusi un progres oficial : stim cum stam si pe ce picior dansam !

Detalii pentru cei interesati :



*) Ion Duvac – Cultura de intelligence a decidentilor politici -http://www.scribd.com/doc/43797433/Duvac-Cultura-de-Intelligence-a-Decidentilor-Politici-2007
Ion Duvac – Cultura de intelligence a decidentilor politici –http://pseudointelectuali.blogspot.ro/2010/01/cultura-de-intelligence-decidentilor.html
**) „Rămăşiţele elitei comuniste, din care Securitatea formează un segment important (deşi nu majoritar), sunt exact noua elită de care vorbesc, şi care a câştigat alegerile pe 9 decembrie. Aceasta este clasa conducătoare a României, şi acum, şi în viitor. Problema principală este lipsa sa de maturitate şi responsabilitate, care explică comportamentul uneori primitiv, sfidător şi imoral. Argumentul este că ea trebuie să înceapă să îşi asume rolul de clasă conducătoare cu mai multă seriozitate şi responsabilitate.”
http://www.contributors.ro/editorial/despre-cultura-politica-a-romanilor-iii-regioligarhia/#comment-115451

Niciun comentariu: