Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

sâmbătă, 9 august 2014

Cultura prin manipulare la Radio Romania Cultural



Vineri 8 august 2014, ora 23.29 

Deschid intamplator Radio Romania Cultural si prind sfarsitul unei emisiuni  moderata de Daniela Vasile, emisiune care  imi capteaza imediat atentia. 
Motivul este tirada unui invitat  din studio care vitupereaza indignat impotriva abolirii unei “prezumtii de nevinovatie” , mai exact impotriva abolirii celei mai celebre si perverse formulari  din Constitutia Romaniei anilor `90 .
Este o sintagma care a facut o indelungata cariera prin legalizarea furtului si prezumtia de nevinovatie acordata hotilor :


“…averea dobandita se presupune a fi licita ”


Invitatul nostru nu stia sau nu voia sa stie ca la nivelul Comisiei Europene au fost adoptate masuri anticoruptie pentru confiscarea averilor ilicite chiar la initiativa unui europarlamentar roman ( Monica Macovei ) , dar era extrem de indignat ca cetatenii ar putea ajunge in situatia “absurda” de a dovedi cum si-au achizitionat  achizitionat bunurile din ograda proprie si acuza “birocratia de la Bruxelles” ca atunci cand un om este prins ca si-a achizitionat un bun prin coruptie “ aceasta extinde in mod nejustificat aceasta prezumtie la intreaga sa avere”. In final, cinicul invitat mai emite inca o judecata viscerala  impotriva Uniunii Europene :

  
“Birocratia europeana are probleme de integritate"


Foarte curios sa stiu cine este invitatul misterios care acuza “lipsa de integritate a birocratia europeane “  si regreta amarnic formularea din Constitutie care  spalat averile hotilor si coruptilor , am in final  o foarte mare surpriza. 
Distinsul antieuropean si avocat al dreptului cetateanului roman de a-i ateriza in curte un milion de euro, un teren, un institut, un avion,  un transatlantic, o vila cu sau fara turnulete, un Mercedes, etc, fara ca cineva sa aiba dreptul sa-l intrebe cum au ajuns acolo,  nu este nimeni altcineva decat domnul Laurentiu Gheorghe …asistent  la Facultatea de Filozofie a Universitatii  Bucuresti !
Incerc sa sun la telefoanele emisiunii anuntate de doua  ori de catre moderatoare . Zadarnic. Ton ocupat continuu pe ambele telefoane in timp ce moderatoarea anunta constant ca prelua apeluri . 
Dupa 15 minute renunt pentru ca se termina si emisiunea , dar nu inainte de a  remarca urmatorul dialog foarte interesant :
 
Daniela Vasile – Domnule Laurentiu Gheorghe, un ascultator ( nu a fost dat numele lui –s.n.)  ne intreaba daca nu cumva in aceasta emisiune spalam creiere. Eu nu stiu ce sa raspund la aceasta intrebare… 
Laurentiu Gheorghe ( razand ) – Nu putem face asa ceva aici. O fac altii specializati …

Concluzia este una surprinzatoare. Atunci cand cetatenii responsabili de la noi care doresc o Romanie democratica si europeana  sunt convinsi ca principalele pericole care submineaza democratia romaneasca sunt reprezentate numai de catre  propaganda viscerala a Antenei 3 sau  de miscarile antidemocratice si anti-europene dirijate de catre reprezentatii declarati ai vechilor structuri, etc. care au creat o categorie speciala de votanti gen “cetateanul turmentat”, adevarata lovitura data Romaniei democratice si europene vine de fapt din interior ( !) si anume  de la unii reprezentanti ai unor institutii considerate prin traditie foarte credibile si care ar trebui sa promoveze valorile democatiei si civilizatiei romanesti si europene , dar nu si  contrariul lor.
Cum ar spune tinerii de astazi daca ar sti ce se intampla exact sub ochii lor : “Foarte tare!!”.




N.B. Coordonatele emisiunii
 

 Radio Romania Cultural
23: 29   - 8 august 2014 ora 23:29 
Emisiunea… ( nu stiu numele ) 
Moderator : Daniela Vasile 
Invitat in studio : 
Laurentiu Gheorghe , asistent la Facultatea de Filozofie a Universitatii Bucuresti 

Telefoanele de contact : 
0213111240
0213190505

Niciun comentariu: