Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 11 august 2014

Sfarsitul starii de parabioza ? Primul feed-back social major dupa 25 de ani



Nu cu mult timp in urma cetatenii puteau citi in presa noastra stiri SF de genul :


 Lista celor 11 condamnaţi penal (s.n.) care rămân cu cele mai înalte distincţii din România (s.n). ”Preşedintele nu poate fi obligat să retragă o decoraţie”
Sursa : http://www.gandul.info/stiri/lista-celor-11-condamnati-penal-care-raman-cu-cele-mai-inalte-distinctii-din-romania-presedintele-nu-poate-fi-obligat-sa-retraga-o-decoratie-10978067

Acest gen de stiri consemnau de fapt starea de parabioza in care ajunsese societatea romaneasca ( Fig 1.)   si concomitent destructurarea sistemului de valori care au condus la starea de confuzie morala si marasm social aparent fara iesire (http://sergiusimion.blogspot.ro/2014/02/starea-de-parabioza-societatii-romanesti.html;  http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/04/statul-cetatenii-si-situatiile-de.htmlhttp://sergiusimion.blogspot.ro/2013/06/normalitatea-sociala-si-extremele-ei.html) deoarece elitele politice si sociale ale unei societati ajung sa se intersecteze cu "elitele" ei penale :


























.


Si totusi, recenta condamnare a unui actor social major concomitent cu confiscarea bunurilor si recuperarea prejudiciului produs restabileste, in sfarsit , increderea cetatenilor in justitie si in valorile normale ale lumii democratice si civilizate .
Dupa mai mult de doua decenii irosite ( justitia romaneasca a pornit de foarte departe  recunostea o specialista in domeniu ) , acesta este primul pas adevarat spre o normalizare a societatii romanesti ( desi pentru o anumita parte a societatii echivaleaza cu un cataclism ! )  si el va actiona in viitor dupa principiul dominoului dar , cum timpul este ireversibil si cum se intampla frecvent in istorie,  pentru unele generatii este deja  prea tarziu.




Update

Sfidarea legii , normalitatii sociale si civilizatiei traditionale romanesti si europene , se vede inca in detaliile vietii cotidiene. Sintagma " tulburarea linistii si ordinii publice " atat de operanta inainte de 1989  pentru anumite categorii de cetateni , este la fel de evidenta si acum dar pentru alte categorii de cetateni care , prin traditie comunista si post-comunista,  au un  fel de imunitate sociala , legala, civila si penala in raport cu Politia Timis de exemplu   :


Poliția Timiș aplică amenzi penibile
Pentru faptul că au deranjat cartiere întregi cu manelele ascultate la nuntă, răcnite live de cei mai tari maneliști ai momentului, rromii din Timișoara au fost sancționați (s.n.) . Duminică, clanul Cârpaci a primit amendă 200 de lei :)) . Miercuri, clanul Covaci a fost tras la răspundere pentru același lucru, cu o amendă contravențională în valoare de 500 de lei  :)). ” 
Amândouă amenzile au fost aplicate în baza articolului 3.25 din legea 61 / 1991, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. Amenda minimă în astfel de cazuri este de 200 de lei, iar cea maximă de 1.000 de lei”, a declarat Mirela Drăghicioiu, ofițerul de presă al Poliției Timiș. Diferența de sumă o face, pesemene, manelistul. În primul caz cânta Guță, în al doilea Adi Minune. Oamenii legii nu au putut să ne ofere o explicație privind diferența dintre sumele cu care au fost sancționați rromii, având în vedere că gălăgia a fost la fel de mare și deranjantă, în ambele cazuri, muzica auzindu-se pe mai multe străzi din cartier. 
http://www.evz.ro/nunta-tiganeasca-cu-obscenitati-mesajul-pentru-vecini-sa-moara-toti-i-galerie-foto-video.html

Niciun comentariu: