Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 25 februarie 2015

Cetateanul si Sistemul



Cristi Danilet - "Vreau să renunț la cetățenia română. Să nu mai am vreo legătură cu acest stat mafiot și profund corupt ”

https://www.contributors.ro/vreau-sa-renun%C8%9B-la-ceta%C8%9Benia-romana-sa-nu-mai-am-vreo-legatura-cu-acest-stat-mafiot-%C8%99i-profund-corupt/


De multe ori se face o confuzie majora intre reactiile oamenilor fata de tara lor ( orice om normal isi iubeste tara in care s-a nascut ) si reactiile cetatenilor fata de stat (sistem). Mai exact, reactia domnului V.L. citat de Cristi Danilet in articolul mentionat trebuie inteleasa in mod corect , respectiv ca o reactie fata de stat (sistem) iar dorinta de a renunta la cetatenia romana nu apare pentru ca cetateanul nostru nu isi mai iubeste tara , ci pentru ca, se subintelege, uraste „statul mafiot si profund corupt” si tot ceea ce ii aminteste de el.
Daca cineva are curajul sa ridice piatra , sa afirme ca cetateanul in cauza NU are dreptate , respectiv ca statul roman NU este mafiot si NU este corupt.

In acest caz, ca orice alt cetatean roman de altfel , autorul articolului recunoaste ca s-a simtit rusinat si dezarmat cu atat mai mult cu cat avand si o formatie juridica intelege cu atat mai mult amploarea dezastrului din societatea romaneasca care isi apara inca tortionarii ( cati tortionari a condamnat pana cum statul roman ? ) , criminalii ( pedepsele primite pentru crima sunt uneori de-a dreptul revoltatoare ) si coruptii ( pedepse ridicole sau chiar “cu suspendare” pentru sutele de milioane de euro furate din bani publici, si avand rata recuperarii de catre stat de numai 10% din suma furata …).

Pe de alta parte , la 25 de ani de la Revolutie, cetateanul roman nu este aparat de fapt nici de Constitutie , nici de lege , nici de Politie (http://www.evz.ro/cazul-barbatului-transat-de-viu-de-mafia-din-caras-de-ce-nu-a-intervenit-politia-pentru-a-evita-crima-odioasa.html
; http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/terorizata-8-ani-de-fostul-iubit-o-tanara-din-valcea-a-fost-ucisa-sub-ochii-parintilor-de-fostul-partener.html
) , este dispretuit si insultat de catre institutiile de stat, amendat discretionar de catre Fisc (http://www.gandul.info/politica/incredibilele-aventuri-ale-romanilor-cu-fiscul-pentru-9-lei-din-cuponiada-statul-iti-cere-468-de-lei-cass-13859627
) , hartuit cu anii prin tribunale ( 10 -15 ani de procese pentru recuperarea unei proprietati nationalizate ?! ) , moare cu zile prin spitalele pentru care plateste degeaba, dar ramane sigur prizonierul pe viata al acestui sistem :


„ Legea spune că cetățenia nu poate fi retrasă persoanei care a dobândit-o prin naștere (art. 24, alin. (2) din L21/1991)”
„ Numai schimbarea de nume la naturalizare și actualizarea și înregistrarea certificatului de căsătorie în România or să dureze peste un an, o căruță de acte superlegalizate de adus, o căruță de bani de le procurat și depus plus o căruță de nervi la birocrația infernală. Restul îmi închipui că tot nu or să fie ușor de obținut.
Renunțarea în sine costă cam $800, mai mult decăt cere statul american pentru renunțarea la cetățenia americană. Statul american are mult mai puține condiții de renunțare sau birocrație la renunțare.
Aviz amatorilor! Statul român a făcut legislația în așa fel încât să vă țină sclavi până la moarte prin cetățenie statului român!”


Sa nu ne ferim de cuvinte. Relatiile dintre cetatenii romani si tara lor oscileaza permanent intre dragoste si ura si de vina este statul numai aparent birocratic ( in realitate de tip politist ) si sistemul ( inca de tip securist ) bazat pe santaj, dependenta si control social (http://sergiusimion.blogspot.ro/2014/02/sistemul-megamasina-sociala.html;http://sergiusimion.blogspot.ro/2014/06/megastructurile-infrastructurii-de-stat.html ) care aduc permanent cetatenii in situatii de imposibilitate politica, sociala, economica si psihologica (http://sergiusimion.blogspot.ro/2008/01/situatiile-de-imposibilitate.html ) .

In sfarsit , explicatia birocratiei de cosmar din statul roman ( pe langa clasica “nevoie de spaga” )) este una foarte simpla. Statul porneste intotdeauna si in mod tacit de la prezumtia de vinovatie a cetatenilor onesti tratati apriori drept potentiali infractori ( dar chiar si atunci cand castiga dreptatea in instanta, de multe ori raman cu dreptatea in brate pentru ca nu pot aplica decizia in realitate ) , in timp ce fostii tortionarii, criminalii si infractorii reali beneficiaza intotdeauna de prezumtia de nevinovatie .

Rezultatul este o societate anormala , practic o lume intoarsa pe dos din care “scapa cine poate si ultimul stinge lumina” pentru ca acest stat si acest sistem pentru care cetatenul este doar un mijloc , nu exista asa “din vina cetatenilor onesti” , ci impotriva vointei lor.
Mai exact , batalia dintre cetatean si stat / sistem sau invers, a inceput prin 1945 si nu s-a terminat inca. Daca cetatenii s-au obisnuit deja cu democratia si cu Europa , mai este mult pana cand statul / sistemul se vor alinia la normele democratice si se vor integra cu adevarat in Europa, deci mai avem de asteptat.


Sursa : http://www.contributors.ro/editorial/%e2%80%9evreau-sa-renun%c8%9b-la-ceta%c8%9benia-romana-sa-nu-mai-am-vreo-legatura-cu-acest-stat-mafiot-%c8%99i-profund-corupt%e2%80%9d/#comment-230392

Niciun comentariu: