Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

marți, 3 martie 2015

Deposedarea cetatenilor cu ajutorul institutiilor abilitate sau uriasul jaf national



Presedintele ANRP, George Baesu
Foto : EVZ





"Potrivit unui răspuns dat de ANRP pentru „Evenimentul zilei”, în 2012 existau 48.700 de dosare în lucru, iar acum șefii instituției susțin că există 50.088 de dosare, adică s-au înmulțit. Dacă acum doi ani toate dosarele erau în lucru, acum, surprinzător- zeci de mii de dosare nici măcar nu au fost citite."  
”Eu nici nu mai știu la ce coadă să mă așez când mă duc la ANRP, este haos acolo.”Elena Ardeleanu, „client” ANRP
 "În ceea ce privește fapul că există dosarul cu numărul 13.693 și că în dreptul lui apare un anume Mihai Vasile, aceasta nu a fost lămurită până în prezent. „Ei susțin că sunt două dosare diferite, unul cu CC la urmă și unul fără. Cel fără este al meu, iar celălalt este al omului ăsta. Dar nu există așa ceva, am vorbit cu avocatul și nu există. Eu nici nu mai știu la ce coadă să mă așez când mă duc la ANRP, este haos acolo”, s-a mai plâns femeia, fost medic.EVZ a încercat că dezlege misterul. Întrebați ce înseamnă că dosarul are în coadă CC, reprezentanții Autorității au explicat că, de fapt, nu pot  exista două dosare cu același număr. „Abrevierea CC, care se adaugă fiecărui număr de dosar de despăgubire, este o trimitere la Comisia pentru Stabilirea Despăgubuirilor, în prezent Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor”. Cu alte cuvinte, conform legii, nu putea exista un același număr de dosar cu CC în coadă, dar cu un alt beneficiar, așa cum apare pe pagina de internet a ANRP-ului (s.n.)."
Zeci de dosare depuse la Autoritate nici măcar nu au fost date în lucru. Sunt persoane care așteaptă de 10, chiar 15 ani, să își primească proprietatea înapoi sau să fie despăgubite."
http://www.evz.ro/bataia-de-joc-de-la-restituirea-proprietatilor-casele-luate-de-comunisti-confiscate-de-functionarii-statului.html

 "Cei trei membri ai conducerii Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților şi-au prezentat demisia invocând pericolul că ar putea fi puşi să plătească amenzi de zeci de mii de euro pentru neplata de către instituţie a titlurilor de despăgubire în termen de 30 de zile. Preşedintele ANRP, George Băeşu, spune că ar fi nedrept să plătească pe „ce au furat alţii”. 
 „Cred că suntem singura instituție din România împotriva căreia există mii de procese în cadrul cărora cetățenii cer amendare pentru neplata sau pentru neemiterea de titluri de despăgubire (s.n.). În condițiile Legii contenciosului administrativ, suntem în situația în care instanțele ne aplică amenzi nu pentru faptul că nu am face bine ce facem, ci pentru că nu facem în 30 de zile. Cu alte cuvinte, ajungem noi, cei care am descoperit mizeria din domeniul retrocedărilor ( ?!-s.n.), să plătim pentru că alții au furat cât au putut din acest domeniu ( ?!-s.n.) , oamenii nemulțumiți au făcut procese în instanță, iar instanțele astăzi amendează pe cei care nu sunt în stare ca, în 30 de zile de când apare o hotărâre, să fie în executare”, a susținut Băesu.
El a mai spus că membrii conducerea ANRP se află în situația de a plăti amenzi de zeci de mii de euro pentru că nu au știut să fie "Supermeni".
 
Jaful care nu se mai termină la ANRP 
"ANRP este una dintre instituțiile din subordinea Guvernului în care scandalurile și ilegalitățile au curs în lanț timp de ani de zile. Instituția care trebuie să dea înapoi proprietățile celor care le-au fost confiscate abuziv de către comuniști încearcă să recupereze acum milioane de euro încasate ilegali de samsarii imobiliari. Băeșu susține că cei care au înșelat instituția au fost ajutați de executori judecătorești, unii au obținut mai multe despăgubiri în baza unor retrocedări ilegale, alții au primit despăgubiri supraevaluate - cum este cazul prezentat de procurorii DNA în dosarul în care este implicată și fosta șefă DIICOT, Alina Bica precum şi soţul Elenei Udrea. Alții au luat bani fără a avea acte care să dovedească că sunt într-adevăr foști proprietari.
Mai mult, în aprilie 2013, Curtea de Conturi a României a constatat că ANRP a analizat dosarele de despăgubire „pe considerente politice sau de oportunitate" (s.n.), iar valorile de despăgubire „au fost stabilite după bunul plac al evaluatorilor independenţi şi în folosul exclusiv al solicitanţilor”(s.n.).
 
Auditorii Curţii de Conturi a României au descoperit la ANRP că, între 2007 şi 2012, „nu au existat criterii în baza cărora să fie repartizate dosarele pentru a fi analizate de consilieri"(s.n.). Fostul vicepreşedinte al instituţiei, Virgil Remus Baciu, condamnat și arestat ulterior la trei de închisoare pentru luare de mită, a recunoscut că repartizarea de soluţionare a dosarelor s-a făcut uneori ,,pe considerente politice sau de oportunitate(s.n.)”. De asemenea, nu a existat un termen stabilit de lege sau în procedura de lucru în cadrul căruia să fie redactate deciziile şi să fie transmise beneficiarilor (s.n.).
Evaluatorii angajati de ANRP au efectuat evaluari ce depășesc cu mult realitatea, prin estimarea valorilor pe baza anunțurilor din ziare (ipotetice și nereale)(s.n.).
 
http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/mostenirea-bica--conducerea-anrp-nu-vrea-sa-plateasca-pentru-%E2%80%9Ece-au-furat-altii--369449

Niciun comentariu: