Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

vineri, 13 martie 2015

Preferintele cititorilor Contributors.ro ( 13 martie 2015 )



Platforma Contributors.ro este una care prin calitatea articolelor publicate (desigur exista si exceptii) , dar si prin calitatea comentariilor si comentatorilor ( inevitabil excludem  troll-ii , bot-ii si pseudonimele de serviciu care lucreaza in ture atingand si aici standard-ul clasic de aproximativ 80% dintre cititori  ) reuseste sa mentina calitatea dialogului public la un nivel civilizat excluzand de regula atacul la persoana si limbajul suburban .
Totusi ,  prin forta lucrurilor, chiar si in acest caz avem o distributie a interesului public care nu ne da prea mari motive de optimism social :




Contributors.ro 13 martie 2015


Cu alte cuvinte, interesul oamenilor pentru religie este unul major aceasta ramanand  una din marile probleme  care dezbina societatea .
In egala masura , "vanatoarea de prosti" ( de catre "destepti", desigur )  ramane inca un sport national si un hobby social la fel cum ... "problema scuipatului"( in sus sau a celorlalti ) ramane o tema predilecta a directorilor de constiinta care reusesc sa centralizeze voturile publicului cu astfel de teme triviale transformate in mari dileme filozofice.
Desigur , nu putem sa nu ne indignam atunci cand Occidentul n-are de lucru si scoate mizeria de sub pres aratand exact ceea ce romanii vor sa ascunda.
In sfarsit , o vaicareala sociologica despre "statul troglodit" oculteaza in mod magistral  inactiunea si inactivitatea interesata a celor care , lipsiti de constiinta sociala, deontologica si morala , timp de 25 de ani  l-au ajutat de fapt sa ajunga asa.
Nu este comic, este de-a dreptul tragic . Daca aceasta este o mostra a intereselor cognitive ale unor cititori educati de la noi , poate ar fi recomandabil nici sa nu ne mai imaginam ce pot gandi ceilalti.

Niciun comentariu: