Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 4 mai 2015

Asaltul lumii virtuale asupra lumii reale


Lumea in care traim se afla sub semnul unui uluitor paradox  . De la celebra lume a ideilor imaginata in vechime de catre Platon si celebra  Biblioteca Babel imaginata in lumea moderna de catre Jorge Luis Borges , distanta de la utopie la realitate in loc sa se mareasca s-a micsorat.
Dupa aparitia World Wide Web in 1989, in ultimele doua decenii asistam la o adevarata ofensiva a lumii virtuale asupra lumii reale prin care din ce in ce mai multe activitati umane sunt transferate din spatiul real in spatiul virtual.
De la celebra ( si deocamdata utopica la noi) e-guvernare , atacurile cibernetice , razboiul informational si psihologic,  si terminand cu retelele sociale , aproape orice activitate umana poate fi transferata sau condusa din  spatiul real in spatiul virtual . 
Dincolo de explozia cunostintelor si de uriasul  tehnologic   , marea problema in acest caz este bulversarea si resetarea  sistemului de valori al civilizatiei europene si occidentale construit in zeci sau sute de ani si relativizarea sau chiar anihilarea  fundamentelor moralei umane si a spatiului moral : 





Ofensiva spatiului virtual





Adevaratele dimensiuni si consecintele acestui foarte straniu transfer , vor fi apreciate probabil in mod corect peste decenii de aici incolo.

Niciun comentariu: