Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 10 august 2015

Distrugerea reperelor ca politica de stat

Daca la Geneva natiunile europene au construit in mod oficial la CERN un celebru accelerator de particule , la Bucuresti guvernantii au pus in functiune in mod neoficial un fel de centrifuga a istoriei care functioneaza din ce in ce mai repede si dupa o logica inversa care are drept consecinta distrugerea accelerata a reperelor politice, sociale si culturale ale acestei popor.

Un bun exemplu in acest sens il constituie o recenta lege aparuta la noi care  sanctioneaza numai extremismul existent la dreapta spectrului politic si numai inainte de 1945 (http://lege5.ro/Gratuit/g4ztmnjxga/legea-nr-217-2015-pentru-modificarea-si-completarea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-31-2002-privind-interzicerea-organizatiilor-si-simbolurilor-cu-caracter-fascist-rasist-sau-xenofob-si-a-promov ).
In buna traditie a paradoxului romanesc , aceasta lege reuseste performanta stupefianta de a vana fantomele legionarilor, dar in acelasi timp trece cu vederea un regim ilegitim si criminal existent timp de peste 50 de ani si condamnat formal tot printr-un document oficial al statului roman
(http://www.presidency.ro/static/ordine/RAPORT_FINAL_CPADCR.pdf).

In mod similar, exista o febra maniacala a demolarii care nu isi poate gasi analogia inversa decat in "febra aurului" de altadata. Cele doua exemple recente de mai jos sunt edificatoare.





Casa memorială  Spiru Haret a dispărut

"A fost demolată casa memorială a celui care a făcut Lista monumentelor istorice din România, ... Spiru Haret, un nume purtat azi de zeci de şcoli, universităţi sau străzi. Americanii au botezat şi un crater de pe Lună cu numele lui. Insuficiente motive pentru autorităţile care au permis demolarea casei în care a trăit academicianul."
http://stiri.tvr.ro/casa-memoriala-a-lui-spiru-haret-a-disparut-in-locul-ei-a-aparut-un-bloc-cu-7-etaje_63812.html






Casa Nanu Muscel va dispare

"Clădirea de sticlă şi metal ca un ecran neutru pe care Academia de Studii Economice vrea să o ridice peste Casa Nanu Muscel din inima Capitalei revoltă câteva ONG-uri de patrimoniu. Organizaţiile se plâng că întreaga arhitectură a Pieţei Romane, zonă protejată şi plină de monumente istorice, va fi afectată, iar mare parte din Casa Nanu Muscel ar putea fi demolată."
http://stiri.tvr.ro/cladire-monument-istoric-ecranata-cu-sticla-si-metal--un-proiect-arhitectural-controversat-la-ase_63832.html


Niciun comentariu: