Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 12 octombrie 2015

Waltzing in Vienna ?


Comentariul de mai jos a aparut pe platforma Contributors.ro la un articol eclectic despre Leonard Cohen si "Central Europe" : 



    Vladimir Tismaneanu - Leonard Cohen: Waltzing in Vienna



Avem in fata un text eclectic scris in limba engleza , dar publicat pe o platforma romaneasca de mare audienta si de un anumit profil :

„ Contributors.ro incearca sa ofere perspective proaspete asupra temelor mari ale zilei (s.n.)  sau sa reintroduca in spatiul public subiecte pe nedrept abandonate si/sau insuficient explorate.
………….
De la politici publice la arte si social media, varietatea subiectelor abordate tine doar de priceperea si vointa autorilor care semneaza textele gazduite aici.  Diferenta vine din valoarea adaugata fiecarei opinii sau analize in parte.
…………..
Criteriile de selectie a articolelor sunt:
…..
2. Subiectul articolului sa fie cat mai de actualitate.
Nu publicam critica literara ( sau in mai vechea formulare : „Nu publicam eseuri”-n.n. )”.
( http://www.contributors.ro/despre )


Acest text este dedicat tot in engleza …dar unor autori romani :

" I dedicate this text to Adriana Babeti and Mircea Mihaies. ".

Este remarcabil faptul ca aveti o mare pretuire pentru cei doi autori, dar  nu este clar ce legatura exista intre acest text,  Leonard Cohen („his songs are imbued with …, a nervous splendor )  , „Waltzing in Vienna” , Central Europe ( „is a an emotional state: it means empathy, neurosis, angst, melancholy, depression, desperation, utopia, uprootedness, and many other things” ) si cei doi autori carora le este dedicat.
Mai exact,  spatiul public si „interesul public” cum ar spune marele conu` Iancu ,  incep sa  fie confundate din ce in ce mai mult cu un blog personal.

http://www.contributors.ro/cultura/leonard-cohen-waltzing-in-vienna/#comment-257772

Niciun comentariu: