Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 20 ianuarie 2008

Reactii la articolul despre droguri (1)

atac la psiholog

Sergiu Simion "atacat" de un fost toxicoman

Am primit la redactie o scrisoare a unui fost consumator de droguri. Ceea ce l-a determinat pe Adrian sa ne scrie a fost un material aparut in ultimul numar semnat de psihologul Sergiu Simion. Fostul consumator nu este de acord cu opinia specialistului. Este nemultumit de materialul psihologului si a tinut sa-si exprime punctul de vedere.
Ma numesc Adrian, am 28 de ani si sunt un fost consumator de droguri. In urma cu o luna am descoperit "Ziua-Antidrog". Sincer, faceti o treaba foarte buna. M-as fi bucurat sa fi existat suplimentul acum doi ani, atunci cand eram toata ziua cu seringa in vena. Cred ca daca va citeam atunci, as fi renuntat mai usor la stupefiante. Oricum, e bine ca existati. Ca incercati sa dati o mana de ajutor persoanelor aflate in dificultate.
De ce v-am scris? Am citit in ultimul numar un material scris de psihologul Sergiu Simion. Pur si simplu, baiatul asta bate campii. M-a uimit in special incheierea materialului. Psihologul Simion dadea vina pe scoala, societate si familie pentru consumul de droguri. Ca nu au controlat comportamentul copiilor, elevilor si cetatenilor. Ma intreb unde si-a facut domnul Sergiu studiile de specialitate. Cum a devenit expert in psihologie? Expertul dumneavoastra mai spune ca este imposibil sa ne imaginam un profesor, doctor sau inginer care se drogheaza. Ca un fost consumator de droguri, tin sa-i spun psihologului ca se insala amarnic. Am vazut multi doctori, profesori sau ingineri care sunt consumatori. Pe unii ii cunosc personal. Drogurile nu tin cont de conditia sociala, pregatirea profesionala sau de studii. Ce l-a determinat pe domnul Sergiu sa creada ca un profesor nu se poate droga? Stiu foarte bine ca cei care consuma stupefiante provin din toate paturile sociale. Diferenta intre bogati si saraci, intre prosti si destepti in aceasta privinta o constituie calitatea marfii pe care o consuma. Este evident ca un profesor nu poate consuma o marfa de prima calitate. Ca un inginer nu-si permite sa prizeze cocaina pura. La fel de evident este ca o prostituata care castiga cateva milioane bune pe noapte, un personaj din lumea interlopa sau un copil de bani gata isi permit cea mai buna marfa, cele mai bune droguri.
Psihologul Sergiu spune ca "motivul pentru care nu ar fi trebuit sa avem drogati este legat de traditiile, mentalitatile si cultura noastra ancestrala care au condus la o societate de tip inchis care nu accepta comportamentele straine". Total gresit. De ani buni, societatea tolereaza si accepta consumul de droguri. Nu stiu care este societatea de tip inchis la care face referire. La noi totul este deschis. Inclusiv societatea. Expertul dumneavoastra face referire la o societate care nu poate tolera o stare de extaz indusa artificial in care cel in cauza isi pierde mintile. Tin sa-i spun ca intreaga noastra societate este in extaz. Ca toata lumea se drogheaza intr-un fel sau altul. Sa-mi arate domnul Sergiu un drogat pus la colt de societate. De cele mai multe ori aceasta il accepta. In cateva cazuri il ignora. Sunt rare momentele in care un consumator de stupefiante este respins de cei din jur. Daca domnul psiholog ar avea un minim contact cu realitatea si ar parasi biblioteca, ar ramane uimit de ceea ce se intampla in jurul lui. Ar putea observa oameni care nu au nimic in comun cu drogurile, stand la masa cu consumatorii. Ar putea observa oameni "normali" care au ca prieteni consumatori de stupefiante.
"In ceea ce priveste cauzele primare ale consumului de droguri pot fi amintite dorinta de senzatii tari la o extrema(de regula persoane cu un statut economic scazut). Cert este ca indiferent de motivatia initiala, recurgerea la drog indica faptul ca persoana in cauza a pierdut controlul asupra propriei vieti cu mult timp inainte". Tin sa-i spun domnului Sergiu ca se afla din nou in eroare. Are o obsesie cu senzatiile tari si cu nivelul economic. Eu, de exemplu, nu m-am apucat sa consum stupefiante pentru ca vroiam senzatii tari. Pur si simplu vroiam sa uit o nenorocire. Spre surprinderea unora, am incercat intai o consiliere psihologica. Dar m-am lamurit imediat ca indivul acela cu ochelari de cal, cu camasa alba si cu vesta care-mi citea din carti nu-mi era de nici un ajutor. Asa ca am inceput sa ma droghez. N-a fost cel mai inteligent lucru pe care l-am facut. Nu sunt mandru de asta. Dar n-am devenit drogat pentru ca aveam nevoie de senzatii tari. Iar statutul meu economic nu era deloc scazut. Ma intreb oare cati dintre cei care au apelat la psihologul dumneavoastra au reusit sa renunte la droguri. Sper sa ma insel, dar cred ca nici unul. Asta in cazul in care a avut parte de asemenea cazuri.

Ziua, 2 aprilie 2003

http://www.ziua.ro/display.php?data=2003-04-02&id=114221&kword=Sergiu+Simion



Niciun comentariu: