Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 28 septembrie 2009

Drepturi profesionale versus profituri institutionale

Drepturi profesionale versus profituri institutionale


Motto :

"Suntem institutii si nimic din ceea ce este profitabil nu ne este strain"


Pe soselele Romaniei se desfoara un razboi continuu si o adevarata tragedie in care protagonistii sunt cetatenii cu sau fara carnet auto. Pierderile ingrozitoare in vieti omenesti ( uneori se ajunge si la 20 de morti zilnic !) sunt contabilizate zilnic de televiziuni desi toti soferii se spune ca sunt testati “profesional medical si psihologic” iar in ultima vreme pentru carnetul auto li se cere si cazier . Pe de alta parte, exista si tari in care nu se face nici un fel de examen dar oamenii respecta si viata proprie si viata altora si legile si institutile si pe ei insisi . La noi, toate institutiile “abilitate” ( in primul rand Politia ) fac “toate eforturile” , cu rezultate nule , in timp intreg sistemul bine pus la punct dar total ineficient pentru scopul declarat , umple in mod constant niste conturi. Ultimul act consumat in domeniu are drept obiect o placinta mancata frateste pana de curand de Colegiul Psihologilor Romani ( cam sinistru titlu...) si de Ministerul Transporturilor ( sau drumurilor cam inexistente... ). Pe scurt , probleme in Paradis.

( Sursa : http://www.psihologiaonline.ro/forum/index.php?option=com_fireboard&Itemid=26&func=view&id=592&catid=20 )





Mai intai, placinta initiala a fost impartita "frateste" intre cei doi protagonisti ( CPR- Colegiul Psihologilor Romani - MT- Ministerul Transporturilor ) ai dramoletei care se joaca la scena deschisa pe ceea ce a mai ramas din spinarea , munca si banii psihologilor romani :


CPR : “Astfel, a fost realizat un sistem functional de colaborare intre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si Colegiul Psihologilor din Romania, ceea ce a permis [b]agreerea [/b](s.n.) furnizorilor de servicii psihologice, a incurajat dezvoltarea competentelor profesionale ale psihologilor romani si a creat conditiile unor practici concurentiale in domeniu.


N.B. Sistemul "agreerii" specific sistemului de stat si marilor contracte inhatate de sistemul "baietilor destepti" pe spinarea "prostilor" este unul care nu mai are nevoie de comentarii dat fiind buna traditie a "moftului ( social ) roman" .


Apoi, urmeaza batalia pe placinta cu amendamentul ca reprosurile aduse adversarilor sunt facute intotdeauna prin intermediul propriului sistem de valori si propriilor defecte dupa principiul conform caruia nimeni nu poate sari peste umbra lui si cine acuza de fapt se scuza recunoscand indirect monopolul pe care il detine de fapt :

CPR : “De asemenea, in cazul in care noul proiect va fi aprobat, se creeaza premisele unui monopol al furnizarii serviciilor psihologice, prin care comisiile teritoriale de siguranta a circulatiei si navigatiei vor putea majora în mod nejustificat si artificial cheltuielile de examinare psihologica.

Numai ca placinta e prea gustoasa sa mai poata fi impartita :

MT : “Negam toate aceste acuze si afirmam inca o data hotararea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii ca, in calitatea sa de autoritate in domeniul sigurantei circulatiei rutiere, de a lua cele mai potrivite masuri in conformitate cu legislatia in vigoare si cu directivele europene in vederea perfectionarii activitatilor legate de securitatea traficului.”


Hazul e ca in aceste conditii eroismul institutional are deja accente ( comice ) de ... tragedie greaca in contextul revolutiunii proletare facuta din birourile sediului de 1.000.000 de euro al autoritatii competente, cu ajutorul cotizantilor care acum sunt trimisi tot ei, in strada ( 7000 fix ! ) sa sustina interesele celor ramasi pe baricade in birouri sa apere institutia , valorile , privilegiile ,si conturile Colegiului de colegul de placinta devenit brusc adversar :


CPR : “In cazul in care aceste demersuri vor continua, iar ministrul de resort nu va renunta in mod expres la agreerea societatilor comerciale, Colegiul Psihologilor din Romania anunta intentia de a initia un protest in luna octombrie, in fata Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, pentru a cere mentinerea si respectarea legislatiei in vigoare.


Asteptam demonstratiunea , revolutiunea si spectacolul gratuit in direct la TV si la o ora de varf. Dar , batem in lemn, ca nu cumva aceasta sa devina una din cele mai mari greseli de tactica si strategie. Mai era odata cineva care a mai planificat o asemenea demonstratiune in direct impotriva dusmanului de clasa si de placinta . Si a fost ultima ...

P.S. In numele psihologilor , dar cu ochii la buzunarul lor, ca intotdeauna pana acum, vorbesc altii . Sa vedem pana unde si cat mai pot fi manipulati acesti psihologi romani care au ramas si fara profesie, si fara demnitate, si cu banii luati dar cu drepturile profesionale aparate in mod liberal de... altii. In realitate, acest fel de psihologie nu mai este de fapt psihologie, CPR "vrea" , dar nu poate apara interesele psihologilor romani . MT "vrea", dar poate nu apara interesele cetatenilor romani. Dar cetatenii romani mor in continuare oficial in razboiul neoficial de pe soselele patriei. Sub ochii autoritatilor competente.

Sergiu SIMION

Niciun comentariu: