Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 28 martie 2013

Vulnerabilitatea lumii noastre

Carna Botnet
 Harta Internetului obtinuta prin conectarea a sute de mii de calculatoare vulnerabile 


Un cercetător anonim a utilizat frecvent de tip "hacking" pentru a obține informații cu privire la fiecare adresa IP de pe Internet, și a prezentat public rezultatele obtinute .
Deși el a făcut-o cu intenții bune - și a creat practic o bază de date care se pot dovedi utila pentru cercetare - proiectul a fost cu siguranta ilegal ( NBC News )
Cercetătorul a început cu scanarea adreselor IP pentru calculatoarele la care s-a putut conecta si prin modificarile facute acestora le-a folosit pentru a scana în continuare alte adrese IP.
E ca si cum ar fi umblat pe stradă, scriind fiecare adresă , încercând fiecare clanță iar daca usa era deschisa a intrat si a convins calculatorul local sai i se alature și în curând armata sa de dispozitive a cartografiat practic întreaga lume.
Ca o dovada a bunavointei sale , afirma ca atunci cand a intalnit pe Internet un program (bot clasic ) Aidra, nedepistat oficial si care lucra in scopuri rau-intentionate, l-a blocat din proprie initiativa.
Programul conceput de acest cercetator a lucrat fara sa fie depistat oficial , din iunie pana in octombrie 2012 cand l-a dezafectat creatorul sau.
Baza de date obtinuta in acest mod si care in mod cert este utila expertilor in securitate este enorma ( 9 TB ) si nu poate fi descarcata pe nici un hard-disk existent pe piata .
A fost nevoie de șase luni pentru a elabora strategia de scanare, a dezvolta și a configura infrastructura. Scanările au condus la 2800000000 înregistrări pentru ~ 660 milioane IP-uri cu 71 miliarde porturi testate si in final la 19500000000 înregistrări stocate. Pe parcursul a trei luni, în jumătatea anului 2012 cercetatorul a trimis aproximativ 4000 miliarde de sonde tip servicii , din care 175 miliarde au fost reportate și salvate.
Deci, cât de mare este Internetul?
În cazul în care un dispozitiv poate scana zece adrese IP pe secundă, este nevoie de aproximativ 4000 de dispozitive pentru a scana un port pe toate 3600000000 adresele IP de pe Internet într-o singură zi.
In acest caz Internetul ar avea un total de 1,3 miliarde de adrese IP folosite. Celelalte 2,3 miliarde de adrese nu au arătat nici un semn de utilizare.
Ca regula de baza in domeniu, de cate ori ne intrebam "daca s-a conectat cineva la Internet", există cel puțin 1000 de oameni care au făcut-o deja.
Pentru cercetator , sa construim și sa operam cu un botnet gigantic și apoi sa ne uitam cum scanează nimic mai puțin decât întregul Internet, la rate de miliarde de IP-uri pe ora , din nou si din nou , este mult mai interesant si distractiv decat pare la prima vedere.
Toate obiectivele inițiale, au fost atinse complet, dupa cercetator acesta fiind cel mai mare si cuprinzator recensământ facut vreodată. Dar, foarte interesant, cu un număr tot mai mare de gazde IPv6 pe Internet, 2012 ar fi putut fi ultima dată când un recensământ ca acest lucru a fost posibil.
Desi cercetatorul afirma ca nu este important cine este el , motivatia care sta la baza acestei cercetari este foarte interesanta : 

" nu am vrut să mă întreb pentru tot restul vieții mele cât de distractiv ar fi putut fi , respectiv sa aflu dacă infrastructura pe care mi-am imaginat-o in mintea mea lucreaza excat asa cum m-am asteptat. Am vazut ca exista șansa de a lucra într-adevăr la scara Internetului, de a comanda sute de mii de dispozitive cu un click de la mouse-ul meu , de a scana toate porturile și de a face harta întregului Internet într-un mod in care nimeni nu o mai făcuse înainte, deci  ar fi distractiv sa lucrez cu atatea calculatoare , practic cu tot Internetul si într-un mod in care foarte puțini oameni au facut-o vreodată. Am decis că merita din plin sa-i aloc timpul meu ".

       

Figure 5: ~460 Million IP addresses on worldmap
         ( Adresele sigure respectiv cele care nu raspund la ping-uri sunt negre, cele vulnerabile au diverse culori ) 





Click here to start animation
                                                       http://internetcensus2012.bitbucket.org/paper.html
Surse
http://internetcensus2012.bitbucket.org/paper.html
http://www.nbcnews.com/technology/technolog/hacker-maps-internet-enslaving-thousands-vulnerable-machines-1C8979106
http://www.zf.ro/business-hi-tech/un-hacker-a-facut-harta-celor-mai-vulnerabile-terminale-din-lume-apoi-a-oferit-informatiile-gratuit-pe-internet-10684065

Niciun comentariu: