Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 29 august 2013

Liderul avocaturii de business a fost exclus din profesie


In vara anului 1973 ( eram in ultimul an de liceu ) la telejurnalul TVR de atunci prezentat intr-o seara de catre crainica Delia Balaban , am auzit o stire halucinanta pe care o redau din memorie  : 



" Decanul Fodor de la Facultatea de Drept din Bucuresti a fost arestat pentru falsificarea a 60 de lucrari de licenta ale absolventilor de drept care au primit nota 10 contra unor favoruri materiale confirmate in urma perchezitiei facuta de organele de urmarire penala .... Ancheta a pornit de la aparitia din greseala pe lista lucrarilor de licenta publicate la avizier  a unor acelorasi lucrari notate la inceputul listei cu 10 iar la finalul ei cu  2 sau 3... " 



M-am ingrozit, deoarece intrebarea reflexa la care m-am gandit imediat a fost  :

 " Daca la Facultatea de Drept de unde ar trebui "sa se imparta dreptatea" se intampla aceste lucruri,  si exista acest nivel de constiinta , ce se intampla la alte facultati si in restul tarii ?!"

Timpul a oferit suficiente raspunsuri , si totusi  nimeni nu putea prevedea atunci ceea ce s-a intamplat la noi dupa anii `90 , dar ceea ce a urmat  a confirmat exact acele tendinte  . 
Suntem in 2013 si putem citi negru pe alb cum se stabilesc la noi ierarhiile economice , sociale , profesionale si morale : 



ŞOC ÎN AVOCATURĂ:
Avocatul Doru Cătălin Boştină, care până la sfârşitul lunii iunie a condus Boştină & Asociaţii, cea mai mare firmă din piaţa locală a avocaturii de business, a fost exclus din profesie. Decizia vine ca un şoc, la mai mult de un an după ce Boştină a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri şi uz de fals.
Radierea lui Boştină din Tabloul Avocaţilor a fost decisă în şedinţa de ieri (27 august) a Consiliului Baroului Bu­cureşti, ca urmare a unei decizii de excludere luată de Uniu­nea Naţională a Barourilor (UNBR) pe 29 iunie.
„Consiliul Baroului Bucureşti (...) a dispus radierea dom­nului Boştină Doru Cătălin din tabloul avocaţilor“, au menţionat reprezentanţii Baroului, care au „constatat încetarea calităţii de avocat“ a lui Doru Boştină. Reprezentanţii Boştină & Asociaţii nu au comentat decizia până la închiderea ediţiei.
( Casa de avocatură Boştină & Asociaţii are în prezent o echipă de 85 de avocaţi, inclusiv 18 parteneri şi este unul dintre cei mai mari jucători în piaţa locală a avocaturii de business în funcţie de cifra de afaceri, cu un rulaj de 10 mil. euro în 2012(s.n.). Firma este coordonată în prezent de Gheorghe Boştină, 64 de ani, tatăl lui Doru Boştină.)
http://www.zf.ro/zf-24/doru-bostina-liderul-pietei-exclus-din-profesie-11275997



Doru Boştină, liderul pieţei, exclus din profesie

 www.zf.ro




Prin simpla aplicare a metodei inductive ( "Daca asa ceva se intampla la varful unei profesii, atunci ce se intampla la baza ei ?!")  , orice cetatean poate evalua de unul singur  cam la ce distanta cosmica se afla societatea romaneasca de cea europeana,  daca la noi sistemul de valori in uz este orientat si acum  "a rebours"  , mai exact seamana la efort cu bolovanul lui Sisif , iar la rezultate cu grajdurile lui Augias .  
Sa ne imaginam numai ce se poate intampla in alte profesii care presupun de asemenea un cod deontologic si moral  dar in care spatiul de manevra al practicantilor este mult mai mare decat cel din avocatura, iar urmele materiale ramase sunt cu mult mai putine  ...

N.B. Este pe rol situatia domnului Adrian Nastase si vom vedea curand cat de deontologica va fi reactia breslei din care a facut parte inainte de condamnarea penala, breasla care ar trebui sa aplice aceleasi unitati de masura in cazuri similare.

Niciun comentariu: