Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

duminică, 13 octombrie 2013

Agresivitatea in mediul online (1)

In urma cu 3 zile  , pornind de la un caz punctual din Estonia , CEDO a luat o decizie istorica ce ar putea avea consecinte majore pe termen lung asupra dialogului din spatiul public si asupra climatului social din tarile membre ale Uniunii Europene , inclusiv  in tarile foste comuniste , deci si in Romania unde dialogul public ( in special cel din zona online ) ajunge de multe ori in zona suburbanului .
In aceste conditii , comunicarea din spatiul public romanesc ( ziare, site-uri de stiri, forum-uri ) ar putea iesi,  in sfarsit,  din zona primitiva si viscerala a atacului la persoana emitentului opiniei ( character assasination & cyberbullyng ). Consecinta imediata si vizibila pe forum-uri este depresia vizibila a celor care nu vor mai putea pot ofensa si injura la liber ( pe forumul Mediafax din link-ul de mai jos un asemenea "forumist"  injura direct CEDO ) : 



„ Şapte judecători ai Uniunii Europene au stabilit că "site-ul de ştiri din Estonia este responsabil din punct de vedere legal pentru comentariile ofensatoare pe care le lasă utilizatorii " (s.n.), informează pcworld.com, citat de Mediafax.

Reprezentanţii Delfi au argumentat că „ nu erau responsabili pentru comentarii şi că amenda primită reprezintă o încălcare a legilor Uniunii Europene care garantează libertatea de exprimare ”(s.n.) . Cu toate acestea, judecătorii au spus că „ articolul 10 din legea Uniunii Europene permite libertatea de exprimare, atât timp cât acest lucru nu prejudiciază reputaţia unei persoane " ( s.n.).

http://www.evz.ro/detalii/stiri/cedo-site-urile-sunt-responsabile-legal-pentru-comentariile-lasate-de-utilizatori-1061641.html
Sursa  :
EU court holds news website liable for readers' comments 
The European Court of Human Rights approves fine for news site 
Jennifer Baker (IDG News Service)10 October, 2013 14:47 
http://www.pcworld.idg.com.au/article/528799/eu_court_holds_news_website_liable_readerscomments/

Niciun comentariu: