Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

miercuri, 6 noiembrie 2013

Cazul Christian Heinzmann sau toate tunurile pe un singur om


Comentariul de mai jos a fost postat la un articol aparut pe Contributors.ro : 


Razvan Orasanu Cum sa faci un Heinzmann ketchup? Cazul de la Tarom





( link actualizat )


Sergiu Simion spune:
Domnule Orasanu,
Dincolo de simtul umorului , exista si simtul realitatii politice si sociale in care, vrem nu vrem, traim cu totii.
Cand un occidental capabil si onest (oricine il poate gasi pe Linkedin , unde cei care vor sa-l execute nu prea pot sa existe ! ) scrie negru pe alb si in presa noastra : „ Sunt supus unor presiuni imense !” (http://www.evz.ro/detalii/stiri/CEO-ul-privat-al-Tarom-Sunt-supus-unor-presiuni-imense-1045813.html ) , puteti sa fiti absolut sigur ca in acest caz , chiar daca ar vrea , nu poate avea simtul umorului pentru ca beneficiaza de simtul realitatii occidentale ( care , e drept , nu prea seamana de loc cu realitatea noastra ………) .
Despre acest subiect extrem de interesant ( personal il consider un test crucial pentru sistemul nostru politic, economic si social ) am scris pe larg (http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/07/santajul-de-stat-versus-managementul.html ) deoarece il consider tipic pentru situatiile de imposibilitate specifice sistemului nostru (http://sergiusimion.blogspot.ro/2008/01/situatiile-de-imposibilitate.html, ) in care traiesc de regula cetatenii romani.
Cum la noi realitatea de multe ori depaseste imaginatia , iata ca avem acum si cazul unui occidental normal , capabil , si obligat sa cunoasca pe propria piele ceea ce cunosteau de regula numai romanii !!
Cum prin natura profesiei mele de baza si prin ruta mea sociala am trait si am cunoscut cateva din depedentele sociale si presiunile imense ( sociale , administrative, psihologice,etc. ) la care puteau/pot fi supusi cetatenii romani, acest caz m-a interesat in mod deosebit inca de la inceput si am avut toata admiratia pentru curajul , franchetea si onestitatea domnului Heinzmann ( chiar i-am trimis un mesaj de incurajare pe mail-ul companiei Tarom , sper sa-l fi primit…).
In orice caz, daca dupa mai mult de doua decenii de tranzitie toate aceste sicane si “presiuni” asupra unui cetatean strain care nu vrea de fapt decat sa-si faca datoria se petrec sub ochii tuturor , este lesne de imaginat ce ar fi suportat un cetatean roman obisnuit ( dar la fel de capabil ) care ar fi indraznit si el sa-si faca datoria exact in acelasi mod onest.
Desi am intrat oficial in UE , aceste sicane/presiuni/tehnici de amenintare exercitate asupra unui singur om care nu vrea decat sa-si duca la capat mandatul incredintat (!) , seamana in mod bizar cu tehnicile anacronice de altadata folosite impotriva “indezirabililor” . Concluziile le trage fiecare.

Detalii : 

Niciun comentariu: