Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

joi, 21 noiembrie 2013

Imagologie TSD. Trecut, prezent, viitor ?


Imaginea TSD in prezent


         Cu ceva ani in urma,  intr-o frumoasa dimineata de vara romaneasca , doi tineri de la un post de radio din Bucuresti anuntau cu mare veselie in emisiunea lor ca Ion Dolanescu si Irina Loghin au devenit , in sfarsit, parlamentari romani . Comentariul care a urmat a fost unul antologic :

"  Stimati concetateni , de acum incolo vom auzi in Parlament dialoguri de genul
Ion Dolanescu - Of, ooooooooofff.......! 
Irina Loghin - Măi , măăăăăăăăăăi........! "  ,

iar cel care a facut comentariul pur si simplu s-a inecat de ras impreuna cu colegul din studio si cu ascultatorii lor cu tot.

Modelul de mai sus este preluat si amplificat in 2013 cand , din motive oculte inca , un cantaret ( de aceasta data de muzica usoara sa-i spunem ) ia decizia unei schimbari radicale in cariera  si devine brusc,  nu se stie cum ( dar daca-i ordin,  cu placere ! ) ... sef T.S.D. ?!


Foto : Agerpres



 Dar nu numai atat :

" Cele 12 ediţii ale emisiunii "În Ţara Minunilor" ( corect !- s.n. ) costă 144.000(?!-s.n.) de euro plus TVA . (s.n.)". "Programul va avea 12 ediţii, costurile fiind următoarele: cheltuieli directe: 1750 euro/ediţie şi servicii de producţie internă- 6216 euro / ediţie, la care se adaugă 3720 plus TVA lei / ediţie, reprezentând plata pentru contribuţia partenerului la realizarea emisiunii. Total general/ ediţie: 11.686 euro/ ediţie", scrie pe prima pagină a Notei de fundamentare a contractului, semnată de preşedintele TVR, Claudiu Săftoiu (facsimil 2). "
"Transformarea TVR în PSD TV a fost sprijinită şi de preşedintele CNA, Laura Georgescu, pentru care acordarea unei emisiuni permanente la TVR deputatului PSD Mihai Sturzu, şeful tineretului pesedist, este o normalitate, deşi există o lege clară care interzice demnitarilor să aibă emisiuni TV (s.n.)".
[ Un cantaret devine ad-hoc sef de (tanar) partid politic ! :)





Imaginea TSD in trecut 



Nicolae Bănicioiu Foto : ziuadeconstanta.ro 

http://www.ziare.com/nicolae-banicioiu/victor-ponta/guvernul-ponta2-cine-este-nicu-banicioiu-ministrul-tineretului-si-sportului-1208134
" Oana Simona Dăncuş, martor în dosarul „Prostituatele pentru VIP-uri” şi membru PSD, a povestit procurorilor despre relaţiile sale cu Robert Negoiţă, Nicolae Bănicioiu şi Adrian Enache. Potrivit martorului, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu toţi trei dar a primit bani doar de la Robert Negoiţă. Anterior acestor relaţii, martora a ”lucrat” în cluburi din Viena."
Sursa : http://www.evz.ro/detalii/stiri/guvernul-ponta-2-nicu-banicioiu-ministrul-tineretului-si-sportului-din-dosarul-prostitua-10164.html

Un astfel de model social a devenit apoi... Ministrul Tineretului si Sportului !  :)





Imaginea TSD in viitor ? 


Nu stim cum va fi, dar ochiul excelent antrenat al unui fotograf profesionist a prins o imagine antologica ( probabil la Palatul Parlamentului ) si care nu mai necesita nici un comentariu :



Foto: Alexandru Hojda (  Mediafax )



Investitia in tineri / tinere pentru angajare  profesionala probabil (" ii ajutam sa se angajeze"). Dar acesta este oare rolul unui partid politic ?!  :) 




In loc de concluzii

Recent  am citit un excelent articol despre " Infrastructura morala " a unei societati din care citez : 



"The moral infrastructure is one of the intangibles, without which the tangibles don't work. Like the physical infrastructure, its neglect in the short run invites disaster in the long run."  
Thomas Sowell - The Moral Infrastructure

Deci,  in ce fel de societate am ajuns sa traim ?!

Niciun comentariu: