Elita discreta pro România


ELITA DISCRETA PRO ROMANIA

Este elita formata din acele personalitati de exceptie si independente fata de sistemul de aici , dar care cunosc si inteleg Romania si problemele ei , sau chiar cunosc limba romana , inteleg spiritualitatea romaneasca si in mod dezinteresat , onest si responsabil fac pentru Romania poate mai mult decat reprezentatii ei formali si elitele ei oficiale :

Principele Charles, Ambassador of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland to Romania, Catherine Durandin , Dennis Deletant , Tom Gallagher, Dr. Peter Gross , Jean Lauxerois , Katherine Verdery,, Steven van Groningen, Leslie Hawke

luni, 10 februarie 2014

" Virtual cage " sau mass-media romaneasca in actiune

                                                                                 

" Ziarul este imaginea lumii "
Paul Miclau - Semiotica lingvistica, 1977



Dupa unele cercetari, mintea omeneasca nu poate prelucra simultan mai mult de 7 elemente ( plus sau minus doua in anumite cazuri ) . Daca ne uitam la imaginile de mai jos , vedem ca in toate aceste cazuri telespectatorul si/sau cititorul roman este adus la limita capacitatii sale de prelucrare a informatiei vizuale si auditive ( in cazul  B1TV telespectatorul este fortat sa urmareasca chiar 3 transmisii simultan !).
Mai mult decat atat, exista televizuni care de dimineata si pana seara transmit un  flux continuu de talk-show-uri care de fapt au rolul de a deforma  perceptia clara a faptului social. Aceste talk-show-uri  pur si simplu " transforma mintea oamenilor in faina "( Gabriel Liiceanu ).
Nici un om normal nu poate rezista fara consecinte unui asemenea bombardament zilnic daca nu isi ia masuri de precautie. Solutia logica gasita de instinctul de conservare inca sanatos al romanului este evadarea din aceasta cusca virtuala si aici gasim inca una din explicatiile posibile ale apatiei sociale si dezinteresului manifestat de cetateni pentru viata politica si sociala.


Sa ne delectam acum cu exersarea spiritului nostru critic pe cele cateva exemple de mai jos ( si nu sunt dintre cele mai toxice ! )  :









Cu ce ramane in minte un telespectator care priveste harmalaia de mai sus in timp ce doi vorbesc cu al treilea , altii se misca intre ei  , iar telespectatorul mai citeste inca 3  stiri simultan ?! 
                                                                     *** 














Sau de aici ?! 
                                                                             ** * 





In acest caz, mai gasiti aici usor  Deutsche Welle & intelectualii, respectiv ceva despre ei si menirea lor printre  tigai, lenjerie Bbc, ondulatoare de par , inimi , si o tanara cu gura deschisa ?!
                                                                                     ** *






















In sfarsit, prin hazardul reclamelor, interesanta prezentare printre martisoare a unui dosar penal al unui fost ministru cercetat pentru ca cerea "taxa de protectie" VIP-urilor....
                                                                              ** *



Pentru o schimbarea completa a perspectivei de abordare,  comparati catastrofele sociale, crimele, urletele, scandalul, harmalaia generala, salata boef, ghiveciul si varza de mai sus,  cu o perceptie ceva mai calma si cu o alta  reprezentare a societatii si respectiv a lumii  :




http://www.boston.com/globe/acrobat/today.pdf


Niciun comentariu: